CauCawa Organiczna masa kakaowa z Peru
Wspaniały smak kakao
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Dzięki organicznej surowej masie kakaowej z Peru przekształcasz swoją kuchnię w fabrykę czekolady: poręczne surowe pastylki kakaowe można łatwo stopić w kąpieli wodnej - następnie posłodzić, przyprawić i posypać do smaku - gotowe!
Pozwól, aby masa schłodziła się i możesz cieszyć się własną surową czekoladą lub czekoladkami. Lub zmieszaj stopione lub pokruszone pastylki kakaowe z deserem lub kreacjami z ciastkami. Nie ma ograniczeń dla twoich „czekoladowych fantazji”.
Surowa masa kakaowa jest prawdziwym cudem aromatu z cennymi składnikami odżywczymi: Surowe ziarna kakaowe są lekko fermentowane, delikatnie suszone, kruszone i mielone na masę kakaową (przetwarzanie poniżej 45°C).
- Jakość surowej żywności: surowe kakao jest bogate w przeciwutleniacze
- cenne składniki odżywcze: białko, błonnik, magnez, żelazo, mangan, fosfor, cynk, miedź, potas i (nieogrzewane) niezbędne kwasy tłuszczowe omega-6
- Pochodzenie: Peru („single origin”), region Amazonki
- Odmiana: delikatne kakao Criollo
- Smak: owocowy, o przyjemnej kwasowości, intensywnych smakach kakaowych, lekko cierpki
- wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
- Uczciwość: wsparcie dla lokalnych spółdzielni kakaowych, na przykład poprzez programy szkoleniowe
Marka: | CauCawa |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.