Govinda Mączka chleba świętojańskiego bio
Idealny zamiennik środka wiążącego mąki lub żółtka jaja
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Organiczna mączka chleba świętojańskiego jest idealna jako środek wiążący i zagęszczający do warzyw, a także ma neutralny smak.
Nadaje się np. zagęszczania:
- zup
- sosów
- pieczywa
- bitej śmietany
- deserów
Zastosowanie:
1 g = 1/2 łyżeczki = 1 porcja mączki chleba świętojańskiego, wystarcza na ok. 100 ml sosu lub zimnego płynu, 200 ml zupy lub potrawy wymagającej jedynie niewielkiego zagęszczenia. Jest całkowicie rozpuszczalna w gorącej wodzie i tworzy galaretkę w zimnej wodzie.
Marka: | Govinda |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie |
Produkty ajurwedyjskie : | Żywność, Mąki |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.