Organiczne białko z pestek dyni
Idealny dodatek do wypieków!
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Pestki dyni to pyszna specjalność austriackiej kuchni. Mielony proszek powstaje z prażonych, wyciskanych i regionalnych nasion dyni.
- Nasiona dyni mają typowy orzechowy smak i doskonale nadają się do wypieków tj. pieczywo, ciasta i herbatniki.
- Idealne również do koktajli mlecznych, past, sałatek i zup.
- Przy pieczeniu zastąpić część zwykłej mąki proszkiem białkowym.
Sposób użycia:
Codziennie 1-2 łyżki do pasty do smarowania lub musli.
Przepis na bogatą w białko pastę z dyni.
- Wymieszać 100 g pasty z dyni firmy Green Panda z 200 ml jogurtu sojowego, z odrobiną soku cytrynowego, wyciśniętym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i 2-3 łyżkami oleju z pestek dyni. Smaczna z chlebem pełnoziarnistym. Smacznego!
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
---|---|
Alergeny: | Bezglutenowe, Bez laktozy |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 399 kcal |
tłuszcz | 15 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g |
węglowodany | 2,7 g |
w tym cukry | 1,6 g |
błonnik | 9,9 g |
białko | 59 g |
sól | 0,25 g |
Składniki: białko z nasion dyni 100%*
*z kontrolowanych upraw ekologicznych