Oryginalna ajurweda ghee
Wykonane z wysokiej jakości, certyfikowanego masła organicznego
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ghee to czysty tłuszcz maślany, który Ayurveda Lakshmi ekstrahuje z masła ze słodkiej śmietanki w procesie gotowania. Tutaj olej maślany jest oddzielany od białka mleka i cukru mlecznego w procesie delikatnego gotowania trwającego kilka godzin w temperaturze ok. 95 do 98 ° C i wielokrotnego filtrowania w czystej pracy ręcznej; pozostała woda jest odparowywana.
Oryginalne ajurweda ghee wykonane z najlepszego organicznego masła ma przyjemny orzechowy smak i kremowy, lekko karmelowy aromat. Oprócz tego, że jest używany jako łatwo przyswajalny tłuszcz w kuchni, znajduje również zastosowanie w kosmetyce i celach terapeutycznych.
W kuchni do pieczenia mięsa, ryb i drobiu, do duszenia, do smażenia na głębokim tłuszczu, a także do pieczenia i naleśników. Ponieważ jest tak produktywny, potrzebujesz tylko 30 do 50% ilości tłuszczu określonej w specyfikacji przepisu. Ghee to tłuszcz zwierzęcy, dlatego nie jest wolny od cholesterolu. Można go jednak stosować w bardzo małych dawkach.
Stosowany w kosmetyce jako krem do skóry, jest doskonałym nośnikiem ziół leczniczych oraz do produkcji kremów smakowych. Bardzo dobrze nadaje się do produkcji kremów na rany i gojące się np. Balsam z kadzideł i liści winorośli czy krem z nagietka.
Nasze „Original Ayurveda Ghee” jest wytwarzane ręcznie z wysokiej jakości certyfikowanego masła organicznego w delikatnym procesie gotowania, bez użycia maszyn.
Delikatne przygotowanie daje w wyniku wysokiej jakości ghee o przyjemnym maślanym aromacie i orzechowym smaku.
Wyprodukowano i butelkowano w Austrii.
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem.
Postać farmaceutyczna: | Olej |
---|---|
Produkty ajurwedyjskie : | Oleje i tłuszcze |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
Składniki : 100% tłuszcz maślany
Może zawierać śladowe ilości białka mleka i laktozy