Sanuus Better Living NOODLES Gourmet mąka makowa z pszenicą
Produkt o niskiej zawartości węglowodanów z naturalną zawartością wapnia
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Łatwy sposób na dodanie mąki roślinnej do codziennych potraw, nie rezygnując z konwencjonalnej mąki zbożowej. Mąka makowa od Sanuus ma wiele do zaoferowania.
Cechy:
- odtłuszczona
- gruboziarnista
- może być stosowana w stosunku 1:1
- 100% natury
- mniej węglowodanów
- zawiera wysoką zawartość wapnia
- słodkie i obfite posiłki można przygotować bardzo łatwo
Przygotowanie:
Ciasto makowe
6 jajek, 100 g masła, 75 g cukru pudru, 1 cytryna, 150 g mąki makowej, 75 g zmielonych migdałów.
Oddzielić jajka. Wymieszać żółtka, masło i cytrynę, aby powstała kremowa masa.
Dodać mąkę makową i zmielone migdały.
Osobno ubić białka z cukrem pudrem, aż będą sztywne i dodać ostrożnie do masy. Umieścić ciasto w prostokątnej foremce wyłożonej papierem do pieczenia.
Masę piec przez ok. 60 minut w już nagrzanym piekarniku 170°C. Odstawić ciasto na ok. 15 minut w otwartym, wyłączonym piekarniku do ostygnięcia.
Na koniec wyjmij ciasto z formy i posmaruj je Amaretto. Jeśli chcesz, możesz posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietanę.
Marka: | Sanuus Better Living |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Produkty ajurwedyjskie : | Mąki |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.