Scitec Nutrition Jumbo Professional koktajl białkowy o smaku czekoladowym
JUMBO znaczy DUZY ! JUMBO znaczy SILNY!
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Więcej faktów:
- 52 g wysokiej jakości białka w 162 g porcji!
- Udoskonalona i podwyższona matryca zawartych substancji 12,000 MG!)
- "6 Węglowodany " mieszanka węglowodanów z różnych węglowodanów razem z owsem ™ PALATYNOZA & VITARGO ®!
- 6 RODZAJOW KREATYNY!
"JUMBO oznacza duży! JUMBO oznacza silny!" Oryginalny JUMBO został wyprodukowany dla tych, którzy mają bardzo szybki metabolizm ( cienkie "Hardgainers") , lub osób z wysokim zapotrzebowaniem na energię z powodu ich aktywności. Dawki odbijają to zapotrzebowanie. Popularność JUMBO - odnośnie jakości i rezultatów - doprowadziła do tego, że została wynaleziona nowa receptura bardziej odpowiednia dla potrzeb normalnego i atletycznego metabolizmu , jak i wymagań typowych kulturystów. W ten sposób narodził się nowy członek rodzony JUMBO - JUMBO PROFESJONALNY:
W JUMBO PROFESJONALNYM zostały podwyższone zawartości białek w porcji . Podczas gdy dostarczamy 52 g wysokojakościowego białka ( więcej niż w JUMBO) , jest wielkość porcji mniejsza: 162 gramy. To oznacza, że węglowodany i dostarczanie energii jest niższe w recepturze , ponieważ nie ma sensu przyjmowanie wysokich ilości przez osoby , należące do grupy osób dla których został ten produkt wynaleziony.
JUMBO PROFESJONAL został wyprodukowany z białek serwatkowych. Białka odżywcze są źródłem azotu i niezbędnych aminokwasów, koniecznych dla wzrostu organizmu i zachowania jego tkanek*. Dlatego wspiera JUMBO PROFESJONAL wzrost organizmu i zachowanie masy mięśniowej*. Białka serwatki pochodzące z mleka są kompletnym białkiem, ponieważ dostarczają organizmowi wszystkie konieczne aminokwasy razem z 9 -oma, które organizm nie jest w stanie sam syntetyzować ( do nich należy: histydyna, izoleucyna, leucyna, metionina, lizyna, fenylalanina, treonina,tryptofan i walina).
Określenie stopnia w jakim dane źródło białka jest wykorzystywane przez nasz organizm zazwyczaj opiera się na oszacowaniu ilości azotu, pochodzącego z tego źródła białka, który jest wykorzystywany przez nasz organizm w procesach anabolicznych i antykatabolicznych. Współczynnik wykorzystania białka netto (Net Protein Utilisation, NPU) określa jaka część azotu, pochodzącego ze spożytego białka, zostaje zatrzymana w organizmie, a wartość biologiczna (Biological Value, BV) określa ile z wchłoniętego azotu zostaje zatrzymane w organizmie. Białko serwatki charakteryzuje się łatwością trawienia i dobrym profilem aminokwasowym, dzięki czemu jego wartość biologiczna, w porównaniu z innymi źródłami białka (jak np. mięso, ryby, jajka czy soja),
JUMBO PROFESJONAL charakteryzuje się poprzez mieszankę "6 węglowodanów" , które zawierają owies ,Palatinoza™ i Vitargo ®. VITARGO ® to opatentowany węglowodan o wysokiej masie cząsteczkowej i jest wyjątkowym, ponieważ został wyprodukowany na podstawie profilu molekuł, które się bardzo różnią w porównaniu z cukrem ( np. glukoza, fruktoza) i maltodekstryna - znajdujących sią w wielu produktach.
"JUMBO" dodatkowa matryca składników została polepszona i podniesiona w dawkowaniu! Jedna porcja JUMBO PROFESJONAL daje 6,600 mg naszego, chronionego" CREA-BOMB Multi-sKomponenten Creatinmatrix”! Naukowo zostało udowodnione , że dzienna dawka kreatyny z 3g podnosi wydajność fizyzuną podczas szybkiego treningu w zakresie krótkiego, ale bardzo intensywnego wysiłku * ( już połowa porcji daje tylko zalety).
My dodaliśmy aminokwasy ponad tymi pochodzącymi z białek i także te istotne.
W "kompleksie wspierającym mikro odżywianie" znajdziesz magnez i witaminęC, w dawce wspomagającej: normalną syntezę białek, redukowanie uczucia zmęczenia i znużenia, normalną funkcję systemu nerwowego ( transmisja neuronów i skurcze mięśniowe razem z mięśniem sercowym), normalna funkcja systemu immunologicznego , normalny metabolizm energii, równowaga elektrolitów, normalna produkcja kolagenu dla normalnej funkcji chrząstki i krzepnięcia krwi, ochrona komórki przed stresem oksydacyjnym, zachowanie zdrowych kości, zębów i udział w procesie podziału komórki.
Receptura wolna od aspartamu!
Polecone spożycie: rozpuścić 1 porcję Jumbo Professional w 400 ml wody. Dziennie 1 porcja najlepiej po treningu.
Wskazówka dla alergików: może zawierać ślady białka sojowego, białka mleka i jaja, orzechów i orzeszków ziemnych jak iglutenu.
Wskazówka: przechowywać niedostępny dla małych dzieci. Polecone dzienne spożycie nie powinno być przekroczone. Suplementy nie zastępują zrównoważonego i wyważonego dziennego odżywiania. Nie nadaje się dla dzieci, młodzieży, ciężarnych i matek karmiących. Może wywołać przyrost wagi, dlatego używać tylko załeżnie od treningu.
Wielkość porcji: 1620g - 10 porcji, 3240g - 20 porcji, 6480 - 40 porcji
Marka: | Scitec Nutrition |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Właściwości: | Bez Aspartamu |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartość odżywcza | w jednej porcji (162 g)* | 100 g |
---|---|---|
wartość energetyczna | 588 kcal | 362 kcal |
tłuszcz | 6,2 g | 3,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g | 1 g |
węglowodany | 78 g | 48 g |
- w tym cukry | 45 g | 28 g |
błonnik | 0,5 g | 0,3 g |
białko | 55 g | 34 g |
sól | 0,38 g | 0,23 g |
witamina C | 81 mg | 50 mg |
magnez | 59,8 mg | 36,9 mg |
potas | 360 mg | 222 mg |
* Z wodą
składniki | porcji (162 g) | 100 g |
---|---|---|
mieszanka węglowodanowa 6-Carb | 85 g | 52 g |
własna mieszanka (Jumbo Extra Matrix) | 12244 mg | 7558 mg |
Składniki | porcji (162 g) |
---|---|
mieszanka kreatywnoa | 6600 mg |
w tym kreatyna | 5763 mg |
mieszanka aminokwasów (Jumbo Amino Select Matrix) | 3450 mg |
w tym tauryna | 2000 mg |
w tym L-glutamina | 800 mg |
w tym L-alanina | 300 mg |
w tym Beta-alanina | 200 mg |
w tym L- fenyloalanina | 50 mg |
w tym L-lizyna HCL | 50 mg |
w tym L-lizyna | 20,57 mg |
w tym L-winian L-karnityn | 50 mg |
w tym L-karnityna | 34 mg |
BCAA mieszanka (BCAA XPRESS kompleks aminokwasów) | 1000 mg |
w tym L-leucyna | 500 mg |
w tym L-izoleucyna | 250 mg |
w tym L-walina | 250 mg |
mieszanka Hemo-No | 860 mg |
w tym L-arginina bazowa | 800 mg |
w tym chlorowodorek L-ornityny | 40 mg |
w tym L-ornityna | 16 mg |
w tym alfa-ketoglutaran wapnia | 20 mg |
kompleks mikroskładników | 329 mg |
w tym węglan magnezu | 238 mg |
w tym kwas askorbinowy | 81 mg |
w tym kwas alfa-liponowy | 10 mg |
Bioperyna (wyciąg z papryki) | 5 mg |
w tym piperyny | 2,46 mg |
Składniki:
Ultrafiltrowany koncentrat białek serwatki [mleko, lecytyna sojowa], mąka owsiana, maltodekstryna, izomaltuloza, dekstroza, fruktoza, monohydrat kreatyny, odtłuszczone kakao w proszku (10-12%), skrobia z kukurydzy woskowej, tauryna, czekolada*, L-arginina bazowa, L-glutamina, L- leucyna, mikronizowany monohydrat kreatyny, L-alanina, L-izoleucyna, L-walina, węglan magnezu, beta-alanina, cytrynian kreatyny, guma ksantanowa**, instantyzowany Monohydrat kreatyny, kwas L-askorbinowy, Kre-Alkalyn (buforowany monohydrat kreatyny), L-winian L-karnityny, pirogronian kreatyny, chlorowodorek L-lizyny, L-fenyloalanina, Acesulfam K***, suklaroza***, chlorowodorek L-ornityny, alfa-ketoglutaran wapnia, kwas alfa-liponow, bioperyna (95% zawartość Piperyny).
* aromat
** środek zagęszczający
*** słodziki
Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Może zawierać śladowe ilości białka jajek, orzechy ziemne, selera, ryb i skorupiaków.