Bezglutenowa polenta

100% z kukurydzy

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Bezglutenowa polenta nadaje się do słodkich, jak i pikantnych potraw. Ten produkt jest smaczną alternatywą dla osób z nietolerancją na gluten.

Ważna uwaga:
Może zawierać śladowe ilości soi, mleka i łubinu!

Propozycja przepisu placków z polenty:

  • 250 g bezglutenowej poelnty TAKE EAT FREE
  • 1 l wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 4 jajka
  • 1/8 l mleko (bez laktozy)
  • 4 łyżki bezglutenowej mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz
  • pietruszka
  • olej do podgrzewania

Sposób przygotowania: Ugotować polentę w wodzie z solą. Następnie należy gotować polentę na małym ogniu przez ok. 15-20 min pod przykryciem. Zdjąć garnek z ognia, ostudzić i włożyć do miski. Wymieszać mikserem jajka, mleko i mąkę kukurydzianą. Ciasto doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną pietruszką. Na ogrzanym oleju piec małe placki z polenty.

Alergeny: Bezglutenowe, Bez skorupiaków, Bez jajek, Bez ryb, Bez orzeszków ziemnnych, Bez orzechów, Bez seleru, Bez gorczycy, Bez sezamu, Bez dwutlenku siarki, Bez mięczaków
Właściwości: Wegetariańskie
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartość odżywcza 100 g
ciepło spalania kJ/kcal 1430 kJ / 337 JCal
tłuszcz 1.1g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 73 g
w tym cukry 0,6 g
białko 6,8 g
sól <0,10 g

Skład: 100% kukurydzy

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bezglutenowa polenta

2 recenzje klienta w innym języku

4,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (50%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
1 (50%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

2 oceny

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 2 recenzje w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bezglutenowa polenta", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder