Bezglutenowa polenta
100% z kukurydzy
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Bezglutenowa polenta nadaje się do słodkich, jak i pikantnych potraw. Ten produkt jest smaczną alternatywą dla osób z nietolerancją na gluten.
Ważna uwaga:
Może zawierać śladowe ilości soi, mleka i łubinu!
Propozycja przepisu placków z polenty:
- 250 g bezglutenowej poelnty TAKE EAT FREE
- 1 l wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 4 jajka
- 1/8 l mleko (bez laktozy)
- 4 łyżki bezglutenowej mąki kukurydzianej
- sól, pieprz
- pietruszka
- olej do podgrzewania
Sposób przygotowania: Ugotować polentę w wodzie z solą. Następnie należy gotować polentę na małym ogniu przez ok. 15-20 min pod przykryciem. Zdjąć garnek z ognia, ostudzić i włożyć do miski. Wymieszać mikserem jajka, mleko i mąkę kukurydzianą. Ciasto doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną pietruszką. Na ogrzanym oleju piec małe placki z polenty.
Alergeny: | Bezglutenowe, Bez skorupiaków, Bez jajek, Bez ryb, Bez orzeszków ziemnnych, Bez orzechów, Bez seleru, Bez gorczycy, Bez sezamu, Bez dwutlenku siarki, Bez mięczaków |
---|---|
Właściwości: | Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
ciepło spalania kJ/kcal | 1430 kJ / 337 JCal |
tłuszcz | 1.1g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
węglowodany | 73 g |
w tym cukry | 0,6 g |
białko | 6,8 g |
sól | <0,10 g |
Skład: 100% kukurydzy
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Bezglutenowa polenta
2 recenzje klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 1 | (50%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 1 | (50%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
2 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 2 recenzje w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja