Uniwersalna bezglutenowa mąka

Bez środka spulchniającego

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Ważne do LUTEGO 2018!!!

Bezglutenowa mąka ma uniwersalne zastosowanie i przekonuje przede wszystkim wysoką jakością. Ta różnorodna mieszanka mąki jest bez składników mleka, aromatów oraz środków spulchniających.

Idealna do ciast i ciasteczek - wypieki z pewnością będą udane i smaczne!

Wskazówka: Może zawierać ślady soi, mleka i łubin.

Propozycja przepisu babki marmurkowej

2 łyżki kakao w proszku, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 szczypta cynamonu (na czubku noża), 3 łyżki soku pomarańczowego lub rumu 160g masła, 180g cukru i 1 łyżka cukru waniliowego, 4 jajka, 200g bezglutenowe uniwersalnej mąki TAKE EAT FREE, 50 g obranych, potartych migdałów, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wymieszać proszek kakao, cukier puder, cukier waniliowy, cynamon, sok pomarańczowy lub rum i pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut (masa kakaowa). Do formy do pieczenia wyłożyć papier do pieczenia - rozgrzać piekarnik na 180°C i włączyć tryb grzania góra i dół. Masło, cukier i cukier waniliowy wymieszać w kremową masę, następnie dodać jajka. Bezglutenową uniwersalną mąkę TAKE EAT FREE wymieszać z migdałami i proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta włożyć do przygotowanej formy. Następnie masę kakaową wymieszać z pozostałą częścią ciasta i włożyć ją także do formy do pieczenia. Widelcem delikatnie wymieszać ciasto, tak aby warstwy wymieszały się i powstał marmurkowy wzór. Babkę piec około 60 minut.

Postać farmaceutyczna: Produkty spożywcze
Alergeny: Bezglutenowe, Bez skorupiaków, Bez jajek, Bez ryb, Bez orzeszków ziemnnych, Bez laktozy , Bez orzechów, Bez seleru, Bez gorczycy, Bez sezamu, Bez dwutlenku siarki, Bez mięczaków
Właściwości: Wegetariańskie
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartości odżywcze 100g
ciepło spalania kJ/kcal 1418 kJ / 335 kcal
tłuszcz 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
węglowodany 79,4 g
w tym cukry 0,2 g
białko 2.3g
sól <0,1 g

Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, zagęszczacz: guma guar.

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Uniwersalna bezglutenowa mąka

33 recenzji klienta w innym języku

4,9 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
32 (88%)
4 gwiazdki
4 (11%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

36 ocen

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 33 recenzje w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Uniwersalna bezglutenowa mąka", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder