Uniwersalna bezglutenowa mąka
Bez środka spulchniającego
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ważne do LUTEGO 2018!!!
Bezglutenowa mąka ma uniwersalne zastosowanie i przekonuje przede wszystkim wysoką jakością. Ta różnorodna mieszanka mąki jest bez składników mleka, aromatów oraz środków spulchniających.
Idealna do ciast i ciasteczek - wypieki z pewnością będą udane i smaczne!
Wskazówka: Może zawierać ślady soi, mleka i łubin.
Propozycja przepisu babki marmurkowej
2 łyżki kakao w proszku, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 szczypta cynamonu (na czubku noża), 3 łyżki soku pomarańczowego lub rumu 160g masła, 180g cukru i 1 łyżka cukru waniliowego, 4 jajka, 200g bezglutenowe uniwersalnej mąki TAKE EAT FREE, 50 g obranych, potartych migdałów, 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wymieszać proszek kakao, cukier puder, cukier waniliowy, cynamon, sok pomarańczowy lub rum i pozostawić w chłodnym miejscu na około 30 minut (masa kakaowa). Do formy do pieczenia wyłożyć papier do pieczenia - rozgrzać piekarnik na 180°C i włączyć tryb grzania góra i dół. Masło, cukier i cukier waniliowy wymieszać w kremową masę, następnie dodać jajka. Bezglutenową uniwersalną mąkę TAKE EAT FREE wymieszać z migdałami i proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta włożyć do przygotowanej formy. Następnie masę kakaową wymieszać z pozostałą częścią ciasta i włożyć ją także do formy do pieczenia. Widelcem delikatnie wymieszać ciasto, tak aby warstwy wymieszały się i powstał marmurkowy wzór. Babkę piec około 60 minut.
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
---|---|
Alergeny: | Bezglutenowe, Bez skorupiaków, Bez jajek, Bez ryb, Bez orzeszków ziemnnych, Bez laktozy , Bez orzechów, Bez seleru, Bez gorczycy, Bez sezamu, Bez dwutlenku siarki, Bez mięczaków |
Właściwości: | Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartości odżywcze | 100g |
---|---|
ciepło spalania kJ/kcal | 1418 kJ / 335 kcal |
tłuszcz | 0,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 79,4 g |
w tym cukry | 0,2 g |
białko | 2.3g |
sól | <0,1 g |
Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, zagęszczacz: guma guar.
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Uniwersalna bezglutenowa mąka
33 recenzji klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 32 | (88%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 4 | (11%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
36 ocen
Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 33 recenzje w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja