Vinberg Verjus pur - ekstra kwaśny
Prawdziwy rarytas
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Verjus pur ekstra kwaśny firmy Vinberg pochodzi z Austrii. Wcześnie dodaje się zaledwie 3 g cukru/100 ml. Nadaje mu to intensywną kwasowość i wyczuwalną cierpkość. Jest stosowany jako bezhistaminowa alternatywa dla octu. Jest idealny do sosów do sałatek, marynat do dziczyzny i ryb lub do gulaszu i dań jednogarnkowych.
Wysoki koszt materiałów, ze względu na niską wagę winogron w momencie zbioru i etapy procesu wymagane do wydobycia soku, zapewniają Verjus wyjątkową pozycję na rynku i sprawiają, że jest to prawdziwy rarytas.
Korzyści dla konsumenta to wysoki udział wzmacniającego smak, naturalnego kwasu winowego, zawartość polifenoli znacznie wyższa niż w przypadku czerwonego wina i ekonomiczne zastosowanie dzięki dużej kwasowości.
Verjus ekstra kwaśny nie zawiera histaminy, jest niskokaloryczny, wegański i nie zawiera konserwantów.
Nasza wskazówka: Verjus pur ekstra kwaśny jest szczególnie dobry do przystawek, dań głównych i deserów!
Oraz: odrobina do ulubionego napoju tworzy nowe doznania smakowe!
Marka: | Vinberg |
---|---|
Materiał: | szkło |
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Właściwości: | Mniej plastiku |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.