Alnatura Bio pasta do smarowania bakłażan, 180 g
Z papryką, pomidorami i pestkami słonecznika
9,99 zł
(55,50 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Aromatyczna i pikantna
- Ze śródziemnomorską nutą
- Do smarowania, jako sos do maczania lub baza do innych sosów
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
Nr art.: XPI-MM-132820, Zawartość: 180 g, EAN: 4104420238893
Opis
Aromatyczna, pikantna i doprawiona zmielonymi ziarnami słonecznika - wegańska pasta do smarowania bakłażan z pomidorami i papryką nadaje się do smarowania chleba oraz jako baza do sosów albo sos do maczania różnych przekąsek. Rożne zioła nadają jej wyjątkowej, śródziemnomorskiej nuty.
Marka: | Alnatura |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie, Mniej plastiku |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
- 19% nasiona słonecznika [1]
- 16% bakłażan [1]
- olej słonecznikowy [1]
- koncentrat soku jabłkowego [1]
- Skoncentrowana pasta pomidorowa
- cebule [1]
- koncentrat soku z cytryny [1]
- woda
- jabłko [1]
- olej z oliwek [1]
- papryka [1]
- sól kuchenna
- czosnek [1]
- bazylia [1]
- oregano [1]
- rozmaryn [1]
- pieprz [1]
- Z ekologicznego gospodarstwa rolnego
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 1168 / 279 kj / kcal |
tłuszcz | 25 g |
w tym tłuszcze nasycone | 2,5 g |
węglowodany | 7 g |
w tym cukier | 5,2 g |
białko | 5 g |
błonnik | 3,2 g |
sól | 1,3 g |