Bake Affair Chleb-bagietka na patyku, 670 g

Stwórz samodzielnie smaczne pieczywo

36,99 zł

(55,21 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

zawartość: 670 g

Dostawa do środa, 24 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Jeszcze 5 sztuk dostępnych w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 199,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Mieszanka do pieczenia na ok. 4-6 sztuk
  • Na grilla lub ognisko
  • Szybkie i łatwe przygotowanie
  • Bez cukru Bez cukru
  • Wegańskie Wegańskie

Nr art.: XPI-BAF-4, Zawartość: 670 g, EAN: 9120101510169

Opis

Ta mieszanka do pieczenia może być bardzo szybko przetworzona, nawet przez niedoświadczone ręce, na ciasto na ok. 6 chlebków na patyku lub ok. 4 bagietek. Starannie ułożony chlebek na patyku idealnie nadaje się na grilla lub do pieczenia przy ognisku. Idealne na rustykalne wieczory.

Potrzebujesz: 450 ml wody, 6 patyków.

Wskazówka: ponieważ ciasto jest nieco lepkie, zaleca się, aby ręce i blat roboczy dobrze posypać mąką, aby szybko uformować chleb.

Przygotowanie:

Bagietka:

  • Włóż mieszankę do pieczenia do miski, dodaj 450 ml letniej wody (patrz linia wody w opakowaniu) i zagnieć ciasto ok.3 minuty ręcznie, przy pomocy robota kuchennego lub Thermomix.
  • Przykryj ciasto i pozostaw w misce w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) przez ok. 30–60 minut.

6 chlebków:

Krótko zagnieść ciasto na dobrze posypanej mąką powierzchni roboczej. Następnie podzielić na 6 równych części. Z każdego kawałka ciasta uformuj ciasto o długości ok. 40 cm. Owiń ciasto spiralnie wokół każdego spiczastego końca patyczka i delikatnie dociśnij na końcu, aby chlebek nie mógł zsunąć się z patyczka podczas grillowania.

4 bagietki:

  • Zagnieść ciasto na dobrze posypanej mąką powierzchni roboczej, podzielić na 4 kawałki o mniej więcej tym samym rozmiarze i nadać wydłużony kształt (ok. 20 cm). Alternatywnie można utworzyć 2 duże bagietki (ok. 35 cm).
  • Przykryć ponownie na 30–60 minut w temperaturze pokojowej. Rozgrzać piekarnik (ciepło górne-dolne) lub grill do 230°C.
  • Użyć ostrego noża, aby naciąć bagietki kilka razy
  • Bagietki posmarować lub spryskać letnią wodą

Przygotowanie na grillu:

Bagietki: ułożyć na ruszcie w temperaturze 230°C - ciepło pośrednie, zamknąć pokrywę, zamknąć wentylację i piec ok. 20 minut.

Chlebki: trzymać patyk ok. 20 cm nad żarem i powoli obracać, aż chlebek stanie się złocisty.

Bagietki w piekarniku:

  • Umieścić bagietki na blasze pokrytej papierem do pieczenia.
  • 4 bagietki: piec w 230°C przez 17-20 minut.
  • 2 bagietki: piec w temperaturze 230°C przez 10 minut, następnie zmniejszyć do 190°C i piec przez kolejne 15 minut.
  • Upieczony chlebek lub bagietkę ostudzić przez 10 minut.
Marka: Bake Affair
Sposób odżywiania: Wegańskie
Właściwości: Bez cukru , Bez oleju palmowego, Wegańskie, Mniej plastiku
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
  • mąka pszenna
  • mąka orkiszowa
  • sól
  • suszone drożdże piekarskie
  • granulat czosnkowy
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1407 / 336 kj / kcal
tłuszcz1,2 g
  w tym tłuszcze nasycone0,2 g
węglowodany69 g
  w tym cukier1,2 g
białko11 g
błonnik3,6 g
sól2,5 g

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Chleb-bagietka na patyku

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Chleb-bagietka na patyku", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder