SOJALL Sport Natur Bio
Biologicznie wyprodukowany wspaniały produkt
118,00 zł
(393,33 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Kiełkowane i fermentowane
- Wysokiej jakości źródło białka roślinnego
- Naturalnie wysoka zawartość witamin z B i C
- Bogaty w potas i niezbędne aminokwasy
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
- Bez laktozy
Nr art.: SJ-1372, Zawartość: 300 g, EAN: 9120015440088
Opis
Najlepszy produkt z linii SOJALL Bio Food dla sportowców dbających o zdrowie. Zawiera soję, grykę, topinambur i acerolę najwyższej jakości. Dzięki zrównoważonemu składowi SOJALL Sport Natur zawiera wysoką zawartość cennych białek roślinnych, potasu, naturalnej witaminy C i B, a także niezbędnych aminokwasów. Wszyscy mogą spożywać SOJALL Sport Natur.
- bez sztucznych słodzików, aromatów i dodatków
Proces produkcji: SOJALL® Sport Natur jest kiełkowany i fermentowany zgodnie z naturalnym procesem SOJALL KEIMO FOOD® lub SOJALL® FERMENTA FOOD (fermentacja kwasu mlekowego). Dzięki temu przyjaznemu dla enzymów przetwarzaniu produktu (poniżej 40°C) mikroelementy (witaminy) mogą się namnażać lub pozostać nietknięte.
Zalecenia dotyczące spożycia: 2 łyżki stołowe (25 g) na porcję z ¼ l płynu (woda, sok owocowy lub warzywny itp.) lub jogurt, smoothie, musli lub SOJALL® Trinko (owocowy organiczny napój fermentacyjny).
Wskazówka: SOJALL® Sport Natur można łączyć ze wszystkimi produktami organicznymi SOJALL®.
Uwagi:
- nie podgrzewać, tracą cenne enzymy i mikroelementy (witaminy)
- mogą zawierać śladowe ilości glutenu i łubinu. Kolor, smak i skład podlegają naturalnym wahaniom, ponieważ surowce są wyłącznie pochodzenia naturalnego
- Ten pakiet zawiera około 12 porcji
- Jednocześnie z SOJALL® Sport Natur zaleca się przyjmowanie suplementu diety SOJALL® Makal (dolomit z magnezem, wapniem i cynkiem)
Marka: | SOJALL |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Sfermentowane |
Alergeny: | Bez laktozy |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g | na porcję (8 g) |
---|---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1796 / 429 kj / kcal | 143,69 / 34,32 kj / kcal |
tłuszcz | 15,9 g | 1,27 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2,6 g | 0,21 g |
węglowodany | 26,3 g | 3,11 g |
w tym cukier | 3,9 g | 0,31 g |
białko | 33,1 g | 2,65 g |
sól | 0,21 g | 0,02 g |
Zawartość
Zawartość | na 100 g | na porcję (8 g) |
---|---|---|
witamina B1 (tiamina) | 8,8 mg | 0,71 mg |
witamina B2 (ryboflawina) | 11,1 mg | 0,89 mg |
witamina B3 (niacyna) | 68 mg | 5,41 mg |
witamina B5 (kwas pantotenowy) | 53,6 mg | 4,29 mg |
Witamina B6 | 5,8 mg | 0,47 mg |
potas | 1.450 mg | 362 mg |
witamina B7 (biotyna) | 439,3 µg | 35,15 µg |
witamina B9 (kwas foliowy) | 2.500 µg | 200 µg |
Witamina B12 | 20,5 µg | 1,64 µg |