Alnatura Bio pasta do migdałów biała, 250 g
Do smarowania lub doprawiania sosów i deserów
37,99 zł
(151,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5%
Właściwości i zalety
- Delikatny smak
- Ze słodkich migdałów
- Bez gorzkiej części migdałów
-
Wegańskie -
Wegetariańskie
Nr art.: XPI-MM-125982, EAN: 4104420258433
Opis
Kreatywni szefowie kuchni wykorzystują tę białą pastę migdałową nie tylko do smarowania, ale także do doprawiania lekkich sosów, deserów i koktajli oraz wypieków. Słodkie migdały (bez gorzkiej części) nadają paście cudownie delikatnego smaku - prawdziwa rozkosz dla podniebienia.
Uwaga: wykonana bez emulgatorów i stabilizatorów. Może wytrącić się olej - krótko wymieszać i pasta jest znowu gotowa do spożycia.
Propozycja przepisu :delikatny sos malinowo-migdałowy
Potrzebujesz:
- 50 gram malin
- 3 łyżki białej pasty migdałowej (75 g)
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki octu malinowego
- 1 łyżeczka soli (5 g)
- 1 szczypta pieprzu
Jak to zrobić:
- Umyć maliny.
- Wymieszać wszystkie składniki razem z wyjątkiem malin.
- Maliny przetrzeć i wymieszać z płynnymi składnikami.
Wskazówka: czarujący sos jest idealnym, świeżym akcentem koloru do zielonej sałaty fryzowanej lub do mieszanki liści sałat z owocami (np. z melonem lub brzoskwinią). Sos nadaje sałatkom owocowym pikantnego charakteru. Jeśli chcesz, możesz również zamienić pastę migdałową na tahini.
| Marka: | Alnatura |
|---|---|
| Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
| Kategorie: | Żywność, Mus |
| Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
| Producent: | Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Mahatma-Gandhi-Straße 7, 64295, Darmstadt, Niemcy, www.alnatura.de |
Składniki
obrane migdały[1]
- z rolnictwa ekologicznego
Może zawierać śladowe ilości mleka, orzeszków ziemnych, orzechów laskowych, orzechów nerkowca, orzechów włoskich, orzechów makadamia, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
| Wartość odżywcza | na 100 g |
|---|---|
| Zawartość energetyczna / spalania | 2818 / 673 kj / kcal |
| tłuszcz | 61 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,8 g |
| węglowodany | 5,2 g |
| w tym cukier | 4,6 g |
| substancje balastowe | 7,7 g |
| | 22 g |
| sól | 0,01 g |