Alnavit Bio spaghetti gryczane, 250 g
Makaron wykonany w 100% z gryki
12,99 zł
(51,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5%
Właściwości i zalety
- 100% gryki i bez glutenu
- Ciemny kolor, intensywny smak
- Czas gotowania: 8-10 minut
-
Wegańskie -
Wegetariańskie -
Bezglutenowe
Nr art.: XPI-MM-208382, EAN: 4260546671225
Opis
To ciemne spaghetti urozmaica Twój talerz. Produkowane jest wyłącznie z organicznej gryki - bez żadnych dodatków. Wystarczy ugotować i delektować się z wybranym sosem.
Zalecany sposób przygotowania:
Użyć 1 litr wody + 1 łyżeczka soli na 100 g makaronu. Gotować przez 8-10 minut.
| Marka: | Alnavit |
|---|---|
| Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Bezglutenowe |
| Alergeny: | Bezglutenowe |
| Kategorie: | Makaron |
| Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
| Wskazówki dotyczące przechowywania: | przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od światła |
| Producent: | Alnavit GmbH, Mahatma-Gandhi-Straße 7, 64295, Darmstadt, Niemcy, information@alnavit.com, www.alnavit.de/impressum |
Składniki
mąka gryczana[1]
- z rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza
| Wartość odżywcza | na 100 g |
|---|---|
| Zawartość energetyczna / spalania | 1453 / 347 kj / kcal |
| tłuszcz | 2,9 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g |
| węglowodany | 67 g |
| w tym cukier | 0,9 g |
| substancje balastowe | 4,5 g |
| | 11 g |
| sól | 0,01 g |