BioKing Ryż parboiled bio, 1.000 g
Włoski biały ryż
20,00 zł 22,99 zł -13%
(20,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 5%
Właściwości i zalety
- Specjalna metoda produkcji
- Produkcja z parą i ciśnieniem
-
Bio - certyfikowany
-
Wegańskie
-
Wegetariańskie
-
Bezglutenowe
Nr art.: XAY-PL-102208, EAN: 9120013232364
Opis
Ryż parboiled jest rodzajem ryżu uprawianego we Włoszech, który przed łuskaniem jest poddawany działaniu pary i ciśnienia, a następnie starannie łuskany i polerowany. Tak powstaje delikatny biały ryż.
Przygotowanie:
- 1 szklanka ryżu parboiled
- 3 szklanki wody
- 1 szczypta soli
Najpierw zagotuj wodę, gotuj ryż przez 15-20 minut na małym ogniu i dodaj wodę, jeśli to konieczne. Ważne: Posolić ryż na końcu, w przeciwnym razie czas gotowania wydłuży się.
Uwaga dla alergików:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, soi i sezamu ze względu na produkcję.
Marka: | BioKing |
---|---|
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Kategorie: | Żywność |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie |
Producent: | Philipp Loicht Organic Food GmbH, Achenfeldweg 8, 6250, Kundl, Austria, office@bioking.at |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1461 / 349 kj / kcal |
tłuszcz | 0,8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g |
węglowodany | 77,4 g |
w tym cukier | 0,4 g |
substancje balastowe | 1,5 g |
| 7 g |
sól | 0,02 g |
Składniki
ryż podgotowany[1]
- Z kontrolowanych upraw ekologicznych.