Scitec Nutrition 100% białka serwatki o smaku czekoladowo - miętowym
z dodatkiem aminokwasów
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
100% białko serwatki to doskonała mieszanka wysokiej jakości koncentratu serwatki i izolatu serwatki. Białka odżywcze są źródłem azotu i koniecznych aminokwasów , które organizm potrzebuje dla utrzymania i wzrostu tkanek jak i przyrostu masy mięśniowej oraz zachowania zdrowych kości. Białko serwatki Professional jest tzw. pełnowartościowym białkiem , ponieważ jest źródłem koniecznych aminokwasów , razem z 9 -oma , które nie mogą być syntetyzowane przez nasz organizm i muszą być dostarczane z pożywieniem. ( do nich należy: histydyna, izoleucyna, leucyna, metionina, fenylalanina, treonina, tryptofan i walina). Białka wspierają zachowanie i wzrost masy mięśniowej , jak i utrzymanie zdrowych kości.
100% białko serwatki Professional ma inne dodatkowe składniki: tzw. " matrycę aminokwasów" , która dostarcza dodatkowe aminokwasy, jak L-leucyna, L-glutamin i tauryna. L-glutamin jest najczęściej występującym aminokwasem w ludzkim organiźmie..
Wolny od aspartam
Polecone dawkowanie: rozpuścić 1 porcję w250 ml cieczy. Najlepiej spożywać po treningu.
Wielkość porcji: 2350g - 78 porcji, 5000g - 166 porcji
Marka: | Scitec Nutrition |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Właściwości: | Bez Aspartamu |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
Składniki | na porcję (30 g) |
---|---|
Wartości spalania | 500 kJ / 119 kcal |
Tłuszcz ogółem | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Sód | 43 mg |
Węglowodany ogółem | 3,8 g |
- w tym cukier | 1,5 g |
Białka | 22 g |
Składniki:
Koncentrat białka serwatkowego z ultrafiltracji mleka , tauryna, LK-glutamina, dekstroza, środek zagęszczający: ksantan, słodzik: acesulfam-K, sukraloza.
Inne składniki:
Smal czekoladowo - miętowy: gorzka czekolada, gorzkie kakao w proszku, kakao w proszku, smaki (czekolada, mięta).
Wskazówka dla alergików: wyprodukowany z mleka. Może zawierać ślady soi, białka mleka, orzechów, orzeszków ziemnych jak i glutenu.