Naturya Białko konopne w proszku bio

Tłoczone na zimno z całych nasion

67,20 zł 84,00 zł -20% (22,40 zł / 100 g)

włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy

300 g

Dostępny

Przewidywany termin dostawy: poniedziałek, 31 stycznia
Zamów do dnia: czwartek, do godz. 05:15.

Właściwości i zalety

  • Orzechowy smak
  • Zawiera 20 aminokwasów
  • Idealny po treningu
  • Bio - certyfikowany Bio - certyfikowany
  • Wegańskie Wegańskie
  • Bezglutenowe Bezglutenowe

Nr art.: NAT-HEMPP300, Zawartość: 300 g, EAN: 5060238480048

Opis

Proszek konopny uszlachetnia smoothie, musli, ciasta i inne wypieki o orzechowym smaku. Jako czysto roślinne źródło białka, proszek zawiera 20 aminokwasów. Ta jakość jest osiągana głównie dzięki starannej produkcji. Całe nasiona są tłoczone na zimno i przetwarzane mechanicznie. Idealne również po treningu.

Zalecenia dotyczące spożycia:
Codziennie mieszaj 10-15 g (1 łyżeczka = 5 g) w smoothie, dodawaj do musli lub używaj np. do gotowania.

Pomysł na przepis „chleb konopno-orzechowy”

Składniki:

  • 450g mąki pszennej
  • 200g mąki żytniej
  • 30g proszku białka konopnego Naturya
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 opakowanie suszonych drożdży
  • 1 ½ łyżki miodu
  • 200g grubo posiekanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

  1. Mąkę i białko konopne włożyć do miski i wymieszać. Zrobić zagłębienie pośrodku suchych składników.
  2. Suche drożdże wymieszać z miodem i 230 ml ciepłej wody do uzyskania masy. Wlej tę mieszaninę do zagłębienia i odstaw na 15 minut.
  3. Następnie dodaj kolejne 230 ml wody do miski i wymieszaj z miękkim, niekleistym ciastem. Następnie ugniataj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej przez 10 minut, aż będzie gładkie. Dodaj orzechy włoskie i dobrze ugniataj przez kolejne 2-3 minuty.
  4. Następnie przełóż ciasto do lekko natłuszczonej miski, przykryj i odstaw na 2 godziny do wyrośnięcia, aż ilość podwoi się.
  5. Następnie ponownie dobrze ugniataj ciasto przez ok. 2 minuty, a następnie podziel masę na 2 połówki. Uformuj z obu części chleb i pozostaw na blasze do wyrośnięcia na kolejne 1 1/2 godziny.
  6. Rozgrzej piekarnik do 220°C, natnij powierzchnię dwóch bochenków chleba trzykrotnie nożem, a następnie piecz przez ok. 15 minut w obniżonej temperaturze piekarnika 190°C.
  7. Pozostaw chleb do ostygnięcia i gotowe!
Zniżka: 10% i więcej, 20% i więcej
Marka: Naturya
Postać farmaceutyczna: Proszek
Sposób odżywiania: Wegańskie, Bezglutenowe
Alergeny: Bezglutenowe
Kategorie: Gotowe napoje, w proszku & syropy
Właściwości: Bio - certyfikowany, Wegańskie
Produkty ajurwedyjskie : Superfoods

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1516 / 362 kj / kcal
tłuszcz11,1 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe1,1 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe7,9 g
  w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe1,4 g
węglowodany10 g
  w tym cukier5,9 g
białko57 g
substancje balastowe13,3 g
sól<0,1 g

Zawartość

Zawartość na 100 g
witamina E (gamma-tokoferol)3,4 mg
wapń250 mg
magnez750 mg
żelazo17 mg
kwasy tłuszczowe Omega 3 1,7 g

Składniki

  • 100% proteiny konopi [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Oceń produkt

ocen klientów po polski dla Naturya Białko konopne w proszku bio

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Podobne produkty: