Naturya Białko konopne w proszku bio
Tłoczone na zimno z całych nasion
85,40 zł
(284,67 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Orzechowy smak
- Zawiera 20 aminokwasów
- Idealny po treningu
Bio - certyfikowany
Wegańskie
Bezglutenowe
Nr art.: NAT-HEMPP300, Zawartość: 300 g, EAN: 5060238480048
Opis
Proszek konopny uszlachetnia smoothie, musli, ciasta i inne wypieki o orzechowym smaku. Jako czysto roślinne źródło białka, proszek zawiera 20 aminokwasów. Ta jakość jest osiągana głównie dzięki starannej produkcji. Całe nasiona są tłoczone na zimno i przetwarzane mechanicznie. Idealne również po treningu.
Zalecenia dotyczące spożycia:
Codziennie mieszaj 10-15 g (1 łyżeczka = 5 g) w smoothie, dodawaj do musli lub używaj np. do gotowania.
Pomysł na przepis „chleb konopno-orzechowy”
Składniki:
- 450g mąki pszennej
- 200g mąki żytniej
- 30g proszku białka konopnego Naturya
- 2 łyżeczki soli
- 1 opakowanie suszonych drożdży
- 1 ½ łyżki miodu
- 200g grubo posiekanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Mąkę i białko konopne włożyć do miski i wymieszać. Zrobić zagłębienie pośrodku suchych składników.
- Suche drożdże wymieszać z miodem i 230 ml ciepłej wody do uzyskania masy. Wlej tę mieszaninę do zagłębienia i odstaw na 15 minut.
- Następnie dodaj kolejne 230 ml wody do miski i wymieszaj z miękkim, niekleistym ciastem. Następnie ugniataj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej przez 10 minut, aż będzie gładkie. Dodaj orzechy włoskie i dobrze ugniataj przez kolejne 2-3 minuty.
- Następnie przełóż ciasto do lekko natłuszczonej miski, przykryj i odstaw na 2 godziny do wyrośnięcia, aż ilość podwoi się.
- Następnie ponownie dobrze ugniataj ciasto przez ok. 2 minuty, a następnie podziel masę na 2 połówki. Uformuj z obu części chleb i pozostaw na blasze do wyrośnięcia na kolejne 1 1/2 godziny.
- Rozgrzej piekarnik do 220°C, natnij powierzchnię dwóch bochenków chleba trzykrotnie nożem, a następnie piecz przez ok. 15 minut w obniżonej temperaturze piekarnika 190°C.
- Pozostaw chleb do ostygnięcia i gotowe!
Zniżka: | 10% i więcej |
---|---|
Marka: | Naturya |
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Kategorie: | Gotowe napoje, w proszku & syropy |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie |
Produkty ajurwedyjskie : | Superfoods |
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
Zawartość energetyczna / spalania | 1516 / 362 kj / kcal |
tłuszcz | 11,1 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,1 g |
w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 7,9 g |
w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe | 1,4 g |
węglowodany | 10 g |
w tym cukier | 5,9 g |
białko | 49 g |
substancje balastowe | 13,3 g |
sól | <0,1 g |
Zawartość
Zawartość | na 100 g |
---|---|
witamina E (gamma-tokoferol) | 3,4 mg |
wapń | 250 mg |
magnez | 750 mg |
żelazo | 17 mg |
kwasy tłuszczowe Omega 3 | 1,7 g |
Składniki
- 100% proteiny konopi [1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Oceń produkt
ocen klientów po polski dla Naturya Białko konopne w proszku bio
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja