Sanuus Better Living NOODLES Gourmet buraki z pszenicą
Mieszanka mąki roślinnej o niskim poziomie węglowodanów
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Mieszanka mąki pszennej i proszku roślinnego, która zawiera nie tylko mniej węglowodanów niż zwykłe mąki, ale także naturalnie betainę, kwas foliowy i związki fitochemiczne.
Cechy:
- Dla słodkich i obfitych posiłków
- Z natury różowy kolor
- Nie poddany obróbce chemicznej
- Bez promieniowania
Produkcja:
Świeże produkty z pola są najpierw myte, a następnie suszone metodą gorącego powietrza i w końcu mielone.
Przygotowanie:
Chleb podpłomyk z burakiem
500g mąki z buraków, 10g soli, 10g oliwy z oliwek, olej do miski, 7 1/2g cukru, 3/4 kostki drożdży lub 1 1/2 opakowania suchych drożdży, 360 ml wody
Wszystkie składniki wymieszać do miękkiego ciasta drożdżowego (wyrabiać przez około 8 minut). Gotowe ciasto pozostawić na ok. 1,5 godziny w lekko naoliwionej misce.
Później ciasto podzielić na 2 połówki. Uformować owal, przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Następnie umieść ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia.
Posmaruj mieszanką wody z jajkiem i posyp sezamem, kminkiem lub gruboziarnistą solą.
Odczekać 20 minut przed pieczeniem ciasta, piec przez 7-9 minut w nagrzanym piekarniku o temperaturze 250°C.
Marka: | Sanuus Better Living |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Produkty ajurwedyjskie : | Mąki |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.