Alnatura Bio pasta z orzechów nerkowca, 250 g
Dla wegan i smakoszy więcej niż tylko pasta do chleba
31,99 zł
(127,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- 100% organicznych orzechów nerkowca
- Bardzo kremowa i intensywna w smaku
- Wszechstronny składnik do gotowania i pieczenia
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
Nr art.: XPI-MM-146757, Zawartość: 250 g, EAN: 4104420181670
Opis
Niebiańska rozkosz dla podniebienia, która zachwyci nie tylko fanów orzechów nerkowca: pasta z orzechów nerkowca marki Alnatura oczaruje swoją szczególnie kremową konsystencją i wyjątkowym smakiem orzechów! Powstała w 100 procentach z organicznych orzechów nerkowca, receptura nie zawiera emulgatorów ani stabilizatorów oraz jest bez dodatków cukru. Pasta ta jest hitem w kuchni wegańskiej, jednak również smakosze lubiący mięso znajdą dla niej zastosowanie: pasta do smarowania chleba, udoskonali różne sosy, zupy, desery i wypieki oraz gęste napoje mieszane.
Wskazówka: dla wegan pasta z orzechów nerkowca to ciekawa alternatywa śmietany czy świeżego serka do gotowania lub pieczenia. Również jeśli przygotowujesz sprawdzone przepisy warto spróbować!
Porada: w temperaturze pokojowej na powierzchni pasty może pojawić się olej. Wystarczy tylko wymieszać pastę i jest znowu gotowa do podania.
Marka: | Alnatura |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie, Mniej plastiku |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
- 100% orzechy nerkowca [1]
- z kontrolowanych ekologicznych upraw
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, mleka, migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, orzechów makadamia, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 2625 / 627 kj / kcal |
tłuszcz | 51 g |
w tym tłuszcze nasycone | 11 g |
węglowodany | 5,6 g |
w tym cukier | 6,1 g |
białko | 20 g |
błonnik | 6,1 g |
sól | 0,02 g |