Bake Affair Chleb wiejski, 752 g

Bez substancji konserwujących

35,99 zł

(47,86 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)

zawartość: 752 g

Dostawa do środa, 24 kwietnia, jeśli zamówienie zostanie złożone do poniedziałek do 00:00 godz..

Jeszcze 4 sztuki dostępne w magazynie

Darmowa wysyłka do Polska powyżej 199,00 zł.
Więcej informacji na temat wysyłki i dostawy

Właściwości i zalety

  • Mieszanka do pieczenia
  • Zawiera naturalny zakwas
  • Łatwe i szybkie przygotowanie
  • Bez cukru Bez cukru
  • Wegańskie Wegańskie

Nr art.: XPI-BAF-14, Zawartość: 752 g, EAN: 9120101511012

Opis

Tego klasycznego chleba wiejskiego nie powinno zabraknąć na żadnym stole. Wysokiej jakości składniki można bardzo łatwo i bez problemów przerobić na pyszny chleb. Idealny jako naturalne i wegańskie pieczywo.

Świeże składniki: 430 ml wody.

Przygotowanie 1 kg chleba wiejskiego:

  1. Otwórz mieszankę, włóż masę do pieczenia do miski, dodaj 430 ml letniej wody (patrz linia wody w puszce) i wyrabiaj ciasto ręcznie, robotem kuchennym lub termomixem przez ok. 3 minuty.
  2. Przykryj i pozostaw ciasto w misce w temperaturze pokojowej (ok. 24°C) na ok. 45 - 60 minut.
  3. Posyp powierzchnię roboczą i, jeśli jest dostępny, kosz do wyrastania ciasta mąką.
  4. Umieść ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej. Uformuj okrągły kształt i ułóż w koszyku lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Ciasto lekko posyp mąką, przykryj i pozostaw do dojrzewania przez ok. 60 minut w ciepłym miejscu (ok. 24°C).
  6. Rozgrzej piekarnik do 230°C (grzałka górna / dolna) 40 minut przed końcem dojrzewania ciasta.
  7. Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub na kamień do pieczenia chleba.
  8. Natnij wierzch ciasta ostrym nożem. Ważne: nacięcia muszą być wystarczająco głębokie, aby para mogła łatwo się ulotnić. Tutaj możesz uwolnić swoją kreatywność i tworzyć wzory!
  9. Piec w temperaturze 230°C przez 15 minut, następnie zmniejsz do 190°C i piecz przez kolejne 30 minut.
  10. Wyjmij z blachy do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na ruszcie.

Przygotowanie w żeliwnym garnku:

  • W czasie dojrzewania ciasta wsuń ruszt na środkową półkę piekarnika i umieść żeliwny garnek z pokrywką. Przygotuj rękawice kuchenne.
  • Gorący żeliwny garnek wyjmij rękawicami kuchennymi i postaw na ognioodpornej powierzchni i zdejmij pokrywę. Włóż wyrośnięte ciasto bezpośrednio do garnka, tak aby nacięty wierzch pozostał na wierzchu. Zamknij gorącą pokrywką, wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut (w temp. 230°C). Następnie ostrożnie zdejmij pokrywkę, zmniejsz temperaturę piekarnika do 190°C i piecz chleb, aż będzie chrupiący i brązowy przez ok. 20 minut. Ostrożnie wyjmij chleb z garnka, pozwól mu całkowicie ostygnąć na podstawce.
Marka: Bake Affair
Sposób odżywiania: Wegańskie
Właściwości: Bez cukru , Bez oleju palmowego, Wegańskie, Mniej plastiku
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza na 100 g
zawartość energetyczna1344 / 321 kj / kcal
tłuszcz1,3 g
  w tym tłuszcze nasycone0,2 g
węglowodany65 g
  w tym cukier3,8 g
białko11 g
błonnik6,2 g
sól2,6 g
Składniki
  • mąka żytnia
  • mąka orkiszowa
  • zakwas orkiszowy
  • suszone drożdże piekarskie
  • sól

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bake Affair Chleb wiejski

Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Chleb wiejski", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder