CauCawa Organiczne czekoladowe ziarna kakaowe
Delikatnie prażone organiczne ziarna kakaowe z ciemną czekoladą
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
W przypadku tej specjalności z Republiki Dominikańskiej łagodnie prażone ziarna kakaowe pokrywane są delikatną czekoladą - prawdziwie karaibski smak. Orzechowe cierpkie nuty ziarna kakaowego doskonale harmonizują z ciemną czekoladą.
Do pokrytych czekoladą ziaren kakaowych używa się tylko dwóch podstawowych składników - ziarna kakaowego i cukru trzcinowego. Czekolada i ziarna kakaowe pochodzą z tego samego drzewa kakaowego z tej samej finki - szlachetnego, naturalnego i purystycznego przysmaku.
Istniejąca od 1883 roku Finca de Santana znajduje się w cienistych lasach prowincji María Trinidad Sánchez, gdzie panuje idealny klimat dla kakao. Już w czwartej generacji produkowane jest najlepsze kakao Trinitario. CauCawa pobiera kakao bezpośrednio od rodziny Santana.
- Pochodzenie: Finca de Santana, Republika Dominikańska (jakość „jednego gospodarstwa”)
- Odmiana: Trinitario Hispaniola
- doskonały towarzysz kawy lub świetna przekąska
- Smak: Orzechowe, lekko cierpkie nuty ziarna kakaowego uwieńczone ciemną czekoladą
- wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
- Uczciwość: Rodzina Santana importuje kakao do Europy i wraz z małą firmą w Niemczech produkuje czekoladowe ziarna kakaowe.
Marka: | CauCawa |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.