CauCawa Organiczne masło kakaowe z Peru
Jakość surowej żywności z Ameryki Południowej
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Surowe organiczne masło kakaowe, wysokiej jakości tłuszcz z ziaren kakaowych, nie jest dezodoryzowane *, a zatem w 100% naturalne. Zachowuje swoje wspaniałe aromaty kakaowe, które można poczuć natychmiast po otwarciu opakowania.
Udoskonalisz swoje (surowe jedzenie) czekolady i czekoladki. Podczas pieczenia i gotowania można zastąpić „normalne” tłuszcze masłem kakaowym, nadając kreacjom subtelną nutę kakaową. Ponieważ masło kakaowe topi się w temperaturze 32°C, można również wytwarzać naturalne kosmetyki, tj. kremy lub kosmetyki do ust o przyjemnym zapachu kakao.
Masło kakaowe wytwarzane jest z surowych ziaren kakaowych z Peru. Są lekko fermentowane, delikatnie suszone, kruszone, mielone i tłoczone na zimno (przetwarzanie poniżej 45°C).
Otrzymujesz cudownie pachnące masło kakaowe w jakości surowej żywności - naturalny przysmak i prawdziwe pożywienie.
- Pochodzenie: Peru („single origin”), region Amazonki
- Odmiana: 100% kakao Criollo
- wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
- Uczciwość: wsparcie dla lokalnych spółdzielni kakaowych, na przykład poprzez programy szkoleniowe
* Masło kakaowe w handlu jest często oferowane w postaci dezodoryzowanej, czyli bez smaku i zapachu. Odbywa się to za pomocą obróbki parą. Masło kakaowe CauCawa nie jest dezodorowane i zachowuje swój naturalny smak i zapach.
Marka: | CauCawa |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.