FutuNatura Kurkuma w proszku BIO, 250 g
Pierwszej klasy witaminy i minerały
43,99 zł
(175,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8%
Właściwości i zalety
- Skuteczny przeciwutleniacz
- Zawiera witaminę C,
- Żelazo i wapń
-
Bio - certyfikowany -
Wegetariańskie
Nr art.: NARA-FN08, EAN: 3830072110270
Opis
Bardzo podobny do imbiru korzeń kurkumy rośnie głównie w Azji, Chinach, Indonezji i Indiach. Ma bardzo mocny smak, dzięki czemu jest niepowtarzalny. W Ajurwedzie kurkuma nazywana jest świętym pokarmem. Trudno byłoby sobie wyobrazić kuchnię indyjską bez kurkumy.
Produkcja: Korzeń jest suszony, a następnie delikatnie mielony. Otrzymany proszek jest bardzo popularny w potrawach curry.
Zalecane dawkowanie: Spożywać 3 do 5 g proszku dziennie.
Wskazówka: z proszku możesz przygotować herbatę, smoothie, soki lub sosy lub dodać do jogurtu, ryżu, pieczonych warzyw, past lub innych potraw.
Pochodzenie: Indie
| Marka: | FutuNatura |
|---|---|
| Postać farmaceutyczna: | Proszek |
| Sposób odżywiania: | Wegetariańskie |
| Kategorie: | Przyprawy |
| Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegetariańskie |
| Producent: | Be Healthy d.o.o., Ulica Mirka Vadnova 7, 4000 , Kranj, Słowenia, info@futunatura.si |
Wartość odżywcza
| Wartość odżywcza | na 100 g |
|---|---|
| Zawartość energetyczna / spalania | 1537 / 367 kj / kcal |
| tłuszcz | 11,4 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g |
| węglowodany | 66,2 g |
| w tym cukier | 5 g |
| substancje balastowe | 9 g |
| | 10 g |
| sól | 0,1 g |
Zawartość
| Zawartość | na 100 g |
|---|---|
| Curcumin | 2,5 g |
Składniki
100 % kurkuma[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych