Naturya Cacao & Hazelnut Crunchy Spread
Doskonała pasta do smarowania z połączenia kakao i orzechów
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Mieszanka cierpkiego kakao, chrupiących kawałków orzechów laskowych, delikatnych orzechów nerkowca i słodyczy cukru z kwiatów kokosa sprawia, że ta wegańska pasta to prawdziwa uczta.
Uwaga dla alergików:
- Zawiera orzechy.
- Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i sezamu.
Wskazówka kulinarna „Wegańskie ciasteczka z orzechami laskowymi”:
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Składniki na 8 ciastek:
- 460 g czarnej fasoli w puszce
- 1/2 szklanki Cacao & Hazelnut Crunchy Spread
- 4 łyżki kakao w proszku
- 2 łyżki mąki bezglutenowej
- 1/3 szklanki syropu z agawy
- 1/3 szklanki cukru kokosowego
- 4 łyżki mleka roślinnego
- 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki kawałków czekolady lub ziarn kakao
- Opcjonalnie: jagody goji lub morwy
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 180°C.
- Dobrze umyj fasolę i włóż ją do blendera ręcznego.
- Pozostałe składniki, z wyjątkiem jagód goji i ziarn kakaowych, umieść w ręcznym blenderze.
- Dobrze miksuj, aż uzyskasz kremową mieszankę.
- Teraz dodaj jagody goji, morwy i / lub ziarna kakao.
- Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i wylej mieszankę.
- Piecz 20-30 minut, aż brzeg nie będzie już przylegał do formy.
- Pozostaw do ostygnięcia na 10-15 minut, a następnie delektuj się.
Marka: | Naturya |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.