Bezglutenowa mąka ryżowa
Z 100% ryżu
WyprzedanoZaprzestano produkcji artykułu.
Opis
Mąka ryżowa nadaje się ze względu na brak glutenu jako substytut zbóż. Ma ona dobrą zdolność pęcznienia i jest szczególnie odpowiednia do zagęszczania zup i słodkich kremów.
Ważna uwaga: Może zawierać śladowe ilości soi, mleka i łubinu!
Propozycja przepisu na roladę biszkoptową
- 5 jajek
- 100g cukier kryształ
- 170g bezglutenowa mąka ryżowa TAKE EAT FREE
- 3 łyżki ciepłej wody
- 150g dżemu
Ubić jajka z cukrem i gorącą wodą na sztywno. Ostrożnie dodać mąkę i położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez około 15 minut. Następnie biszkopt położyć na papier posypany cukrem pudrem. Roladę biszkoptową posmarować dżemem i zawinąć.
Alergeny: | Bezglutenowe, Bez skorupiaków, Bez jajek, Bez ryb, Bez orzeszków ziemnnych, Bez orzechów, Bez seleru, Bez gorczycy, Bez sezamu, Bez dwutlenku siarki, Bez mięczaków |
---|---|
Właściwości: | Wegetariańskie |
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
ciepło spalania kJ / kcal | 1490 kJ / 351 kcal |
tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
węglowodany | 80 g |
w tym cukry | 12 g |
białko | 5,5 g |
sól | 0,01 g |
Skład: 100% ryżu
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Bezglutenowa mąka ryżowa
1 recenzja klienta w innym języku
5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja