Bezglutenowa mąka ryżowa

Z 100% ryżu

WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie

Opis

Mąka ryżowa nadaje się ze względu na brak glutenu jako substytut zbóż. Ma ona dobrą zdolność pęcznienia i jest szczególnie odpowiednia do zagęszczania zup i słodkich kremów.

Ważna uwaga: Może zawierać śladowe ilości soi, mleka i łubinu!

Propozycja przepisu na roladę biszkoptową

  • 5 jajek
  • 100g cukier kryształ
  • 170g bezglutenowa mąka ryżowa TAKE EAT FREE
  • 3 łyżki ciepłej wody
  • 150g dżemu

Ubić jajka z cukrem i gorącą wodą na sztywno. Ostrożnie dodać mąkę i położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez około 15 minut. Następnie biszkopt położyć na papier posypany cukrem pudrem. Roladę biszkoptową posmarować dżemem i zawinąć.

Alergeny: Bezglutenowe, Bez skorupiaków, Bez jajek, Bez ryb, Bez orzeszków ziemnnych, Bez orzechów, Bez seleru, Bez gorczycy, Bez sezamu, Bez dwutlenku siarki, Bez mięczaków
Właściwości: Wegetariańskie
Suplementy nie zastępują urozmaiconej diety codziennej. Należy je przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
wartość odżywcza 100 g
ciepło spalania kJ / kcal 1490 kJ / 351 kcal
tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
węglowodany 80 g
w tym cukry 12 g
białko 5,5 g
sól 0,01 g

Skład: 100% ryżu

Recenzje naszych klientów

ocen klientów po polski dla Bezglutenowa mąka ryżowa

1 recenzja klienta w innym języku

5,0 z 5 gwiazdek
5 gwiazdek
1 (100%)
4 gwiazdki
0 (0%)
3 gwiazdki
0 (0%)
2 gwiazdki
0 (0%)
1 gwiazdka
0 (0%)

1 ocena

Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.


Podobne produkty:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Klienci, którzy nabyli "Bezglutenowa mąka ryżowa", zakupili także:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder