Bezglutenowa mąka ryżowa
Z 100% ryżu
Produkt wyprzedanyProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Podobne produkty
Opis
Mąka ryżowa nadaje się ze względu na brak glutenu jako substytut zbóż. Ma ona dobrą zdolność pęcznienia i jest szczególnie odpowiednia do zagęszczania zup i słodkich kremów.
Ważna uwaga: Może zawierać śladowe ilości soi, mleka i łubinu!
Propozycja przepisu na roladę biszkoptową
- 5 jajek
- 100g cukier kryształ
- 170g bezglutenowa mąka ryżowa TAKE EAT FREE
- 3 łyżki ciepłej wody
- 150g dżemu
Ubić jajka z cukrem i gorącą wodą na sztywno. Ostrożnie dodać mąkę i położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170°C przez około 15 minut. Następnie biszkopt położyć na papier posypany cukrem pudrem. Roladę biszkoptową posmarować dżemem i zawinąć.
| Alergeny: | Bez dwutlenku siarki |
|---|
Dodatkowe informacje
| wartość odżywcza | 100 g |
|---|---|
| ciepło spalania kJ / kcal | 1490 kJ / 351 kcal |
| tłuszcz | 0,8 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
| węglowodany | 80 g |
| w tym cukry | 12 g |
| białko | 5,5 g |
| sól | 0,01 g |
Skład: 100% ryżu
Pasujące produkty
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Bezglutenowa mąka ryżowa
1 recenzja klienta w innym języku
| 5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
|---|---|---|---|
| 4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
| 3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
| 2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
| 1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
Brak opinii w języku: polski. Dostępna 1 recenzja w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja