Feinstoff Proszek surowego kakao bio
Kakao surowe - nie prażone!
Produkt wyprzedanyProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Podobne produkty:
Opis
Surowe kakao nie jest prażone w trakcie produkcji. Dlatego pozostaej bardzo wiele odżywek , które robią z kakao to coś specjalnego. Kakao jest dobre dla młodych i starszych. W swojej początkowej, surowej formie daje ono moc, koncentrację i dobry nastrój.
Proszek surowego kakao posiada naturalną, wysoką zawartość białka, potasu, błonnika , fosforu , magnezu , żelaza , cynku , miedzi i manganu i jest naturalnym źródłem kwasu foliowego, wapnia i selenu.
Zastosowanie: 1 łyżka dodana do szklanki mleka ryżowego lub migdałowego albo owsa, a także jako dodatek do smoothie, jogurtu , płatków gruboziarnistych i jako dekoracja deserów, tortów, ciast i lodów.
Wegański - surowy produkt - bezglutenowy - biologiczny.
Traum czekloadowo - bananowy - recepta:
- 1 szklanka mleka ryżowego, migdałowego lub sojowego
- 1 1/2 łyżki proszku kakao
- 1 banan
- 1 szczypta proszku waniliowego
Wszystkie składniki wymieszać.
Marka: | Feinstoff |
---|
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
Wartości odżywcze | na 100g |
---|---|
Warość opałowa | 228 kCal |
Tłuszcz | 14 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukier | 32 g |
- w tym błonnik | 7 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0 g |
Witaminy & minerały | na 100g |
Witamina K | 2,5 µg |
Tiamina | 0,1 mg |
Ryboflawina | 0,2 mg |
Niacyna | 2,2 mg |
Witamina B6 | 0,1 mg |
Kwas foliowy | 32 µg |
Kwas pantotenowy | 0,3 mg |
Potas | 1524 mg |
Wapń | 128 mg |
Fosfor | 734 mg |
Magnez | 499 mg |
Żelazo | 13,9 mg |
Cynk | 6,8 mg |
Miedź | 3,8 mg |
Mangan | 3,8 mg |
Selen | 14,3 µg |
Składniki: 100% proszek surowego kakao*
*z kontrolowanych upraw biologicznych