Feinstoff Proszek surowego kakao bio

Kakao surowe - nie prażone!

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Superfood - proszek pitny
  • Bogaty w żelazo i potas
  • Bezglutenowy & biologiczny
  • Naturalne źródło kwasu foliowego

  • Bio - certyfikowany

  • Wegańskie

  • Bezglutenowe

  • Bez laktozy

Podobne produkty:

Purasana Białko chia w proszku bio

Opis

Surowe kakao nie jest prażone w trakcie produkcji. Dlatego pozostaej bardzo wiele odżywek , które robią z kakao to coś specjalnego. Kakao jest dobre dla młodych i starszych. W swojej początkowej, surowej formie daje ono moc, koncentrację i dobry nastrój.

Proszek surowego kakao posiada naturalną, wysoką zawartość białka, potasu, błonnika , fosforu , magnezu , żelaza , cynku , miedzi i manganu i jest naturalnym źródłem kwasu foliowego, wapnia i selenu.

Zastosowanie: 1 łyżka dodana do szklanki mleka ryżowego lub migdałowego albo owsa, a także jako dodatek do smoothie, jogurtu , płatków gruboziarnistych i jako dekoracja deserów, tortów, ciast i lodów.

Wegański - surowy produkt - bezglutenowy - biologiczny.

Traum czekloadowo - bananowy - recepta:

  • 1 szklanka mleka ryżowego, migdałowego lub sojowego
  • 1 1/2 łyżki proszku kakao
  • 1 banan
  • 1 szczypta proszku waniliowego

Wszystkie składniki wymieszać.

Marka: Feinstoff
Alergeny: Bezglutenowe, Bez laktozy
Właściwości: Bio - certyfikowany, Wegańskie

Składniki

Wartości odżywcze na 100g
Warość opałowa 228 kCal
Tłuszcz 14 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8 g
Węglowodany 71 g
- w tym cukier 32 g
- w tym błonnik 7 g
Białko 14 g
Sól 0 g
Witaminy & minerały na 100g
Witamina K 2,5 µg
Tiamina 0,1 mg
Ryboflawina 0,2 mg
Niacyna 2,2 mg
Witamina B6 0,1 mg
Kwas foliowy 32 µg
Kwas pantotenowy 0,3 mg
Potas 1524 mg
Wapń 128 mg
Fosfor 734 mg
Magnez 499 mg
Żelazo 13,9 mg
Cynk 6,8 mg
Miedź 3,8 mg
Mangan 3,8 mg
Selen 14,3 µg

Składniki: 100% proszek surowego kakao*

*z kontrolowanych upraw biologicznych

ocen klientów po polski dla Feinstoff Proszek surowego kakao bio