FutuNatura Psyllium HUSK proszek bio, 250 g
Proszek z łuski babki jajowatej
47,99 zł
(191,96 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8%
Właściwości i zalety
- Proszek z łusek Plantago ovata
- Naturalne źródło błonnika
- Do jogurtu, owsianki lub musli
-
Bio - certyfikowany -
Bez cukru -
Bezglutenowe
Nr art.: NARA-FN118, EAN: 3830072111604
Opis
Proszek z łusek Plantago ovata to doskonałe źródło błonnika, nie zawiera glutenu, cukru, dodanych chemikaliów, barwników ani organizmów modyfikowanych genetycznie.
Sposób użycia:
Wymieszaj 1-2 łyżeczki (2,5 - 5 g) proszku w filiżance (co najmniej 250 ml) wody, soku lub dodaj do jogurtu, owsianki, zup lub musli.
Możesz poczekać kilka minut, aż spęcznieją.
Świetnie nadaje się do zagęszczania kremów w świeżych deserach.
Porada:
- Upewnij się, że po spożyciu pijesz wystarczającą ilość płynów.
- Maksymalna dzienna dawka to 5 łyżeczek (12,5 g).
- Babkę jajowatą należy przyjmować w odstępie co najmniej 1 godziny od jakichkolwiek leków lub suplementów diety.
Pochodzenie: Indie
| Marka: | FutuNatura |
|---|---|
| Postać farmaceutyczna: | Proszek |
| Sposób odżywiania: | Bezglutenowe, Bez cukru |
| Alergeny: | Bezglutenowe |
| Kategorie: | Nasiona |
| Właściwości: | Bio - certyfikowany, Bez cukru |
| Dobry dla: | Żołądek i jelita, Trawienie |
| Producent: | Be Healthy d.o.o., Ulica Mirka Vadnova 7, 4000 , Kranj, Słowenia, info@futunatura.si |
Wartość odżywcza
| Wartość odżywcza | na 100 g |
|---|---|
| Zawartość energetyczna / spalania | 834,0 / 199,2 kj / kcal |
| tłuszcz | 0,8 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,14 g |
| węglowodany | 3,7 g |
| w tym cukier | 0,2 g |
| substancje balastowe | 84 g |
| | 2,1 g |
| sól | 0 g |
Składniki
proszek z łusek babki jajowatej[1]
- z kontrolowanych upraw ekologicznych