Reishi - Grzybek nieśmiertelności
O żadnym innym grzybie nie krąży tyle legend, jak o grzybie reishi. - lakownicy żółtawej. Ze względu na wieloletnie zastosowanie , nie ma się czemu dziwić. Ten grzyb jest zwany przez Chińczyków " grzybem nieśmiertelności" i ma ,od setek lat stałe miejsce w medycynie chińskiej.
W proszku lub ekstrakt zawiera bardzo dużo substancji bioaktywnych , których pozytywne działanie na ludzkie zdrowie zostało naukowo udowodnione.
-
Hawlik Ekstrakt z reishi, bio kapsułki, 60 Kapsułek
- Drobny proszek grzybowy
- Otrzymany przez ekstrakcję
- Starannie przetworzony
-
Hawlik Reishi ekstrakt + proszek kapsułki bio, 120 Kapsułek
- Wszechstronny wśród grzybów
- Bogaty w witaminy i minerały
- Z organicznym ekstraktem z aceroli zawierającym witaminę C
-
Hawlik Reishi w proszku, bio kapsułki, 250 Kapsułek
- Z suszonych grzybów
- Zawiera witaminy i minerały
- Praktyczne również poza domem
-
-
Hawlik Proszek Reishi, bio, 100 g
- Z w pełni dojrzałych owocników
- Znany również jako Ling Zhi
- Pochodzi z Chin
Wszystkie ceny zawierają VAT
Część chińskiej tradycji!
Przy haśle " tradycyjna chińska medycyna (TCM) .myśli większość z nas o akupunkturze. Ale także rośliny i udział grzybów witalnych mają pewne miejsce w TCM. Reishi - lakownica żółtawa , nazwa japońska - reishi, nazwa chińska - Ling Zhi, zajął miejsce centralne. Od tysięcy lłat jest jemu przypisywany pozytywny wpływ na zdrowie , długoletność i witalność. Już wiele lat wcześniej, zanim zostały udowodnione minerały, witaminy i inne bioaktywne substancje w tym grzybie, stosowali lekarze chińscy reishi dla wzmocnienia systemu obronnego i naturalnie jako środek przeciw starości.
W centrum dzisiejszych, naukowych badań znalazły się przede wszystkim polisacharydy i przeciwutłeniacze, które w bardzo wysokich stężeniach zostały, w tym dzikorosnącym , grzybie udowodnione. Ich działanie daje podstawę do twierdzenia, że ten grzyb jest symbolem szczęścia u Chińczyków i jest także używany jako talizman . Reishi, z którego my produkujemy nasz proszek i wyciągi pochodzi z bardzo ściśle kontrolowanych, biologicznych upraw i jest bardzo delikatnie przetwarzany.