Auricularia (Uszak) od Hawlik
Azjatycki podstawowy składnik pożywienia
Uszak (grzyb) jest ściśle powiązany z kuchnią azjatycką. Prawdopodobnie już przed 1500 laty rozpoczęto w Chinach hodowlę tego grzyba, aby zaspokoić popyt.
-
- Owocnik grzyba bez GMO
- Suszony i mielony
- Bogaty w witaminy i pierwiastki śladowe
-
- Z minerałami, pierwiastkami śladowymi i witaminami
- Wykonane z owocnika
- Drobno zmielony proszek
-
- Skoncentrowane polisacharydy
- Zawiera witaminę C z ekstraktu z aceroli
- Grzyb leczniczy z Chin
-
- Biodostępne polisacharydy z ekstraktu
- Proszek w oryginalnej formie
- Wzbogacony witaminą C z aceroli
Wszystkie ceny zawierają VAT
Grzyb z Biblią
Niemiecką nazwę - ucho Judasza - zawdzięcza uszak chrześcijańskim przekazom ustnym: według nich miał Judasz , zdrajca Jezusa być powieszonym na drzewie czarnego bzu , na którego pniu rosły grzyby w formie podobnej do muszli ucha. Ważniejsze od formy, wyglądu i legendy są zawarte w nim składniki i ich działanie. Od setek lat jest on używany w medycynie azjtayckiej i europejskiej.