ironMaxx Carnitine Ultra Strong
Dla dbających o figurę i sportowców
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
DLA DBAJĄCYCH O FIGURĘ I SPORTOWCÓW
Carnitine Ultra Strong od IronMaxx® to suplement diety, który jest od lat popularny u sportowców i osób dbających o figurę! Carnitine Pro Caps od IronMaxx® dostarczają 1500 mg wysoko dozowanej L-karnityny w postaci wolnej, która może być łatwo absorbowana przez organizm, co daje maksymalną dawkę L-karnityny! Szczególnie podczas diety i kształtowania figury wystarczające spożycie L-karnityny jest bardzo ważne.
L-KARNITYNA DLA METABOLIZMU LIPIDÓW
W metabolizmie tłuszczu karnityna odgrywa szczególnie ważną rolę, ponieważ kwasy tłuszczowe o długim łańcuchu mogą być tylko powiązane z L-karnityną transportowane do mitochondriów (elektrownie komórek). L-karnityna jest witaminopodobnym i pół-niezbędnym składnikiem. Do produkcji potrzeba licznych aminokwasów, witamin i pierwiastków śladowych. Niedobór jednej z tych substancji może znacznie ograniczyć syntezę. Znacznie prostsze jest zatem dostarczanie L-karnityny w postaci wolnej.
Zalecane dawkowanie:
Dwa razy dziennie po jednej kapsułce.
Jedna rano, a druga w czasie obiadowym lub około 2 godziny przed treningiem lub zawodami.
Marka: | ironMaxx |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Kapsułki |
Alergeny: | Bezglutenowe, Bez laktozy |
Właściwości: | Bez Aspartamu |
Aminokwasy: | L-karnityna |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
informacja żywieniowa | 100 g | w kapsułce |
---|---|---|
energia | 124 kcal / 533 kJ | 2,1 kcal / 8,9 kJ |
tłuszcz | 0,6 g | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | <0,1 g |
węglowodany | <0,1 g | <0,1 g |
w tym cukry | <0,1 g | <0,1 g |
białko | 8,3 g | 0,1 g |
sól | 0,23 g | <0,1 g |
winian L-karnityny | 89659 mg | 1500 mg |
w tym L-karnityny | 61148 mg | 1023 mg |
Składniki: winian L-karnityny (89,7%), żelatyna wołowa (kapsułka), środek antyadhezyjny: (sole magnezowe kwasów tłuszczowych), barwniki (E171, E172, E122).
Może zawierać śladowe ilości glutenu, laktozy, soi oraz białka jaj kurzych.