ironMaxx Musklin v.2.0 2500 g
Stężenie białek od do 85%
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
High-tech źródła białka z mleka, serwatki, białka jaja i izolatu białek serwatkowych!
Musclin v.2.0 od IronMaxx® jest stężonym białkowym Premium - produktem z wysoce jakościowymi, zwierzęcymi komponentami białkowymi. On ma bardzo wysoką zawartość białka z 85% i niespotykanie wysoką wartość biologiczną. Ale jego największa specyfika leży w łańcuchach białek o różnej długości. Podczas gdy krótkołańcuchowe białka nadają się do szybkiego wypełnienia pustych spichlerzy białkowych ( np. rano lub po treningu), charakteryzuje długołańcuchowe białka długi czas trawienia. Dlatego stoi dla organizmu, zawsze do dyspozycji , pula aminokwasów ( np. nocą). Dzięki temu połączeniu jest organizm zaopatrywany stale w aminokwasy o szybkim i powolnym trawieniu. Prawdziwy wszechsronniak dla każdego sportowca! Przy wyborze składników zwrócono szczególną uwagę na niską zawartość cukru i tłuszczu, aby nie obciążać niekoniecznie żołądka. Właśnie z tego powodu jest high - tech proszek białkowy Musclin v.2.0 od IronMaxx® wspaniale rozpuszczalny nie tylko w mleku , ale również w wodzie.
Doskonała podstawa dla intensywnego treningu!
Musclin v.2.0 zawiera tylko źródła białka pochodzenia zwierzęcego. On składa się z białek mleka, serwatki, jaja i izolatu białek serwatki , które zostały dodatkowo zoptymalizowane poprzez BCAAs, L - glutaminę , witaminy i minerały. Te tak ważne dla odnowy muskulatury rozgałęzione aminokwasy BCAAs i L- glutamina są idealnie wzajemnie dopasowane. Przy intensywnym uprawianiu sportu zużywa ciało bardzo duże ilości aminokwasów. Wyrównanie tych strat jest bardzo ważne dla utrzymania muskulatury , przy czym wspierają to BCAAs i L - glutamina jako składniki tych białek . Bardzo dokładna mieszanka komponent białkowych zostaje opóźniona przyjmowana przez organizm , aby stale stały dla niego aminokwasy do dyspozycji. Poprzez zoptymalizowanie ważnymi witaminami i minerałami bierze Musclin v.2.0 udział w rozwoju komórek i może prowadzić do normalnego poziomu testosteronu we krwi , co jest bardzo pozytywne u aktywnych sportowców.
Główne funkcje składników zawartych:
- Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
- Wapń i magnez przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni
- Magnez i cynk, przyczynia się do normalnej syntezy białka
- Cynk przyczynia się do utrzymania normalnego poziomu testosteronu we krwi
Przygotowanie:
na porcję 25 gramów (około 3 czubate łyżki) Musclin v 2.0 wymieszać z 250 ml mleka o niskiej zawartości tłuszczu lub z wodą w mikserze.
Sposób użycia:
Weź Musclin v.2.0 podzielony przez cały dzień i przed pójściem spać. W zależności od wymagań na kg masy ciała mniej więcej około 2 g Musclin v.2.0 dziennie. Zalecana dzienna dawka nie powinna zostać przekroczona!
Marka: | ironMaxx |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
100 g proszku (wanilia) zawiera:
Składnik | Ilość |
---|---|
Wartość opałowa | 373 kcal / 1586 KJ |
Białko | 84,8g |
Węglowodany | 1,9 g |
Tłuszcz | 2.5g |
Niezbędne aminokwasy na 100g białka:
Składnik | Ilość |
---|---|
Izoleucyna (BCAA) | 5400 mg |
Leucyna (BCAA) | 9700 mg |
Lizyna | 7700 mg |
Walina (BCAA) | 6700 mg |
Fenyloalanina | 4300 mg |
Treonina | 4100 mg |
Metionina | 2500 mg |
Tryptofan | 1300 mg |
Drugorzędne niezbądne aminokwasy na 100g białka:
Składnik | Ilość |
---|---|
Histydyna | 2800 mg |
Cysteina | 900 mg |
Inne aminokwasy na 100 g białka:
Składnik | Ilość |
---|---|
Glutamina | 19.800 mg |
Kwas asparaginowy | 7200 mg |
Arginina | 3300 mg |
Prolina | 9100 mg |
Seryna | 5500 mg |
Alanina | 3000 mg |
Glicyna | 1700 mg |
Tyrozyna | 5000 mg |
Składniki:
Mieszanka białka i aminokwasów: białko mleka, białko serwatki, białko jaja, izolat białka serwatki, L-glutamina, L-walina, L-leucyna i L-izoleucyna, czekolada: odolejone kakao w proszku ,w smaku truskawek i czekolady: zapach, minerały:węglan magnezu, siarczan żelaza (II ), siarczan cynku, glukonian manganu (II), glukonian miedzi (II) , jodan potasu i selenin sodu, w smaku truskawkowym: proszek soku buraków czerwonych,przy smaku waniliowym, kokosowym i bananowym: aromat, witaminy: kwas L-askorbinowy, nikotynamid, octan tokoferylu, D-apntotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, ryboflawina, monoazotan tiaminy, octan retinylu, kwas foliowy, biotyna i cyjanokobalamina, słodziki acesulfam K, aspartam *, smak waniliowy i bananowy: barwnik: beta-karoten, emulgator: lecytyna sojowa.
* Zawiera fenyloalaninę