ironMaxx Pizza proteinowa
Mieszanka do pieczenia na 5 pizz
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Zdrowa alternatywa dla tradycyjnej tłustej pizzy.
- Pizza proteinowa zawiera bardzo dużo białka, a tym samym optymalnie wspiera wzrost mięśni. Ponieważ mieszanka do pieczenia jest mieszana z wodą, to jest bezglutenowa. Idealnie nadaje się jako posiłek niskowęglowodanowy, ponieważ zawiera tylko 22% węglowodanów. Dla wszystkich sportowców, którzy preferują kuchnie proteinową, pizza proteinowa oferuje różnorodne przepisy.
Przygotowanie i spożycie:
Zagnieść 100 g mieszanki do pieczenia z 140 ml wody ręcznym mikserem przez ok. 3 min., aż utworzy się płynne ciasto. Pozostawić pod przykryciem ok. 10 minut. Rozwałkować pomiędzy dwoma papierami do pieczenia. Zdjąć górny papier i położyć wybrane składniki. Piec 10-12 minut w temp. ok. 200-220°C.
Zawiera co najmniej 30% mniej węglowodanów niż porównywalne produkty.
Marka: | ironMaxx |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek, Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegetariańskie, Bezglutenowe |
Alergeny: | Bezglutenowe |
Właściwości: | Bez Aspartamu, Bez drożdży, Wegetariańskie |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Dodatkowe informacje
informacja żywieniowa | 100 g |
---|---|
energia | 334 kcal |
tłuszcz | 3,4 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,4 g |
węglowodany | 22,2 g |
w tym cukier | 1,5 g |
białko | 47,8 g |
sól | 3,9 g |
Składniki: mieszanka białkowa [koncentrat serwatki białka (mleko), izolat białka sojowego, kazeinian wapnia (mleko), izolat białka grochu, proszek białka kurzego jaja], skrobia ziemniaczana, włókna ziemniaczane, proszek babki płesznik, proszek kurzego jaja, sól, hydroksypropylometyloceluloza *, difosforan dwusodowy **, wodorowęglansodu **
* zagęszczacz
** środek zakwaszający
Może zawierać śladowe ilości łubinu.