Kulau Organiczny cukier kokosowy

Naturalny środek słodzący

Ten produkt nie jest już oferowany przez producenta
  • Drobna struktura
  • Naturalny
  • Do deserów i koktajli
  • Lekki smak karmelu
  • Bio - certyfikowany
    Bio - certyfikowany

Podobne produkty:

BioKing Bulion warzywny Hildegard bio
Raab Vitalfood Matcha Bio
Raab Vitalfood Organiczny bulion

Opis

Organiczny cukier kokosowy KULAU to naturalny słodzik. W Azji stosowanie cukru kokosowego ma wielowiekową tradycję. Cukier kokosowy jest uzyskiwany z soku rośliny palmy kokosowej. Następnie sok jest poddawany działaniu ciepła, które sprawia, że odparowuje z niego woda.

Cukier kokosowy cieszy się coraz większą popularnością w europejskiej kuchni, ze względu na jego lekki karmelowy posmak i odżywcze znaczenie. Jego krystaliczna struktura dba o to, że cukier natychmiast się rozpuszcza. Zawiera on dużo składników mineralnych jak potas, cynk i żelazo.

Wszystkie produkty KULAU są regularnie sprawdzane w niezależnym laboratorium. KULAU rezygnuje zawsze ze zbędnych dodatków oraz oferuje produkty koksowe w najbardziej naturalnej postaci, jak to tylko jest możliwe.

Kraj pochodzenia: Wyspa Jawa, Indonezja

Marka: Kulau
Kategorie: Żywność
Właściwości: Bio - certyfikowany
Postać farmaceutyczna: Proszek

Składniki

Składniki: Organiczny cukier z kwiatu kokosu*
* Z upraw ekologicznych

wartości odżywcze 100g
energia 381 kcal / 1595kJ
białko 1.1g
węglowodany 93,4 g
w tym cukry 91,5 g
tłuszcz 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nienasycone 0,1 g
sól 0,1 g

Pochodzenie: Indonezja

ocen klientów po polski dla Kulau Organiczny cukier kokosowy