Naturya Cocoa Nips Organic

Czyste, palone, peruwiańskie fasolki kakaowe

  • Zbierane ręcznie
  • Chrupiące i aromatyczne
  • Bio - certyfikowany
    Bio - certyfikowany
  • Wegańskie
    Wegańskie
  • Bezglutenowe
    Bezglutenowe
  • 47,99 zł (16,00 zł / 100 g)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

W magazynie

Dostawa poniedziałek, 26 sierpnia: Zamów dziś do godz.12:30.

Na moją listę życzeń

Nr art.: NAT-COCON300, Zawartość: 300 g

EAN: 5060238480031

  • Zbierane ręcznie
  • Chrupiące i aromatyczne
  • Bio - certyfikowany
    Bio - certyfikowany
  • Wegańskie
    Wegańskie
  • Bezglutenowe
    Bezglutenowe
300 g: 47,99 zł (16,00 zł / 100 g)
125 g: 31,99 zł (25,59 zł / 100 g)

VitalAbo sklep internetowy Polska  oferuje następujące korzyści:VitalAbo sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Polska: Bezpłatna dostawa od 170,00 zł
  • Dostawa DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem, Karta kredytowa. (VISA, Mastercard, Diners Club), Paypal, Przedpłata

Opis

Ziarna kakaowe pochodzące ze starannie wyselekcjonowanych plantacji peruwiańskich pochodzących od zrównoważonych dostawców są fermentowane i naturalnie suszone. Wraz ze skórką, która służy jako warstwa ochronna podczas transportu, ziarna kakaowca są starannie oczyszczane.

Efektem końcowym są oddzielone od skorupli, prażone, smaczne chrupiące kakao.

Zalecane dawkowanie:
Łyżeczka (= 5g). Pyszne kakaowe ziarna mogą być spożywane, używane jako dodatek do koktajli lub do pieczenia i jako dodatek.

Pomysł na przepis "wypełnione czekoladowe ciastka":

Składniki Biscuit:

  • 200g Naturya olej kokosowy
  • 225 g cukru kokosowego
  • 2 jajka
  • 175 g mąki (bezglutenowej)
  • 175g Naturya Fairtrade kakao w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 75g Naturya Cocoa Nibs

Składniki wypełniające:

przygotowanie:

Wymieszaj olej kokosowy i cukier kokosowy w blenderze lub ręcznie. Następnie dodaj jajka. Następnie dodaj mąkę, kakao w proszku Naturaya Fairtrade, sodę, sól i kakao Naturaya. Ciasto dobrze wymieszać i pozostawić w lodówce na godzinę.

W międzyczasie zmiksuj masło migdałowe z kakao w proszku i syropem z agawy. Jeśli mieszanina jest zbyt twarda, można dodać trochę wody do uzyskania gładkiej masy.

Wyjmij ciasto z lodówki i wykonaj na środku łuku małą studnię i połóż łyżeczkę nadzienia na środku. Otoczyć wypełnienie bokami, nacisnąć trochę płasko i umieścić na blachy do pieczenia. Do podgrzanej tuby, herbatniki o temperaturze 170 ° C przez około 9-12 minut pieczenia.

Marka: Naturya
Właściwości: Bio - certyfikowany, BEZ testów na zwierzętach, Wegańskie
Alergeny: Bezglutenowe
Postać farmaceutyczna: Produkty spożywcze
Produkty ajurwedyjskie : Superfoods , Laddu i przekąski

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania2638 / 630 kj / kcal
tłuszcz55,2 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe34,1 g
  w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe1,5 g
  w tym proste nienasycone kwasy tłuszczowe17 g
węglowodany15,2 g
  w tym cukier0,8 g
białko12,7 g
substancje balastowe10,6 g
sól<0,1 g

Zawartość

Zawartość na 100 g
potas490 mg
magnez240 mg
żelazo3,4 mg

Składniki

  • 100% łuskane, pokruszone i prażone ziarna kakaowe [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Oceń produkt