PowerBar Izolat serwatki
wymiana jonowa oczyszczone białko serwatki!
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
- Szybko dostępne białka dla wsparcia wzrostu masy mięśniowej
- Najwyższa czystość (> 95%) i jakość dzięki procesowi wymiany jonowej
- Minimalna zawartość laktozy i wolna od aspartamu ( sztuczny słodzik)
- Kremowy shake dzięki wspaniałej rozpuszczalności
- 2 smaki: czekoladowy & wanilia
- 1 puszka zawiera 36 koktajlów
- IZOLAT białka serwatki - wysoce oczyszczone białko o wysokiej wartości biologicznej wspomaga wzrost mięśni po intensywnym treningu
- + min. 4400 mg leucyny na porcję - najważniejszy aminokwas dla budowania mięśni
Zalecane dawkowanie: 1 porcja = 30 g (3 miarki) w 400 ml wody.
Zalecane zużycie czasu: porcja bezpośrednio po treningu lub 30 minut przed.
Izolat serwatki Składniki
Wartość odżywcza | na 100 g | na porcję |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1550 365 kJ/kcal | 465 kJ/109 kcal |
Białka | 81.0 g | 24.3 g |
w tym L-histydyna | 1.6 g | 0.5 g |
- w tym L-izoleucyny | 4,5 g | 1.4 g |
- w tym L-Leucyny | 17.2 g | 5.2 g |
- w tym L-lizyny | 8.7 g | 2.6 g |
- w tym L-metioniny | 1,9 g | 0.6 g |
- w tym L-fenyloalaniny | 3.0 g | 0.9 g |
- w tym L-treonina | 4.2 g |
1.3 g |
- w tym L-tryptofan | 2.0 g | 0.6 g |
- w tym L-walina | 4.0 g | 1.2 g |
Węglowodany | 8.3 g | 2,5 g |
- w tym cukier | 2.7 g | 0,8 g |
- w tym laktoza | < 1,0 g | < 0,3 g |
Tłuszcz | < 1,0 g | < 0,3 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | < 1,0 g | < 0,3 g |
Błonnik | 4.0 g |
1.2 g |
Sód | 0.64 g | 0.19 g |
Składniki: Serwatka białka, L-Leucyna, aromat (z laktozy), emulgator (Lecytyna sojowa), zagęszczacz (guma guar, ksantanowa), słodzik (acesulfam-K, sukraloza), środek dzielący: (dwutlenek krzemu)
Dowiedz się więcej o produkcie:
IZOLAT (WHEY-ISOLATE) to najwyższej jakości izolat białkowy serwatki, który zostaje uzyskany w procesie wymiany jonów i ze względu na bardzo istotną zawartość aminokwasów wyskazuje wysoką biologiczną równorzędność.W badaniach naukowych wykazano, że spożycie białek serwatki w porównaniu ze spożyciem kazeiny albo soi , prowadzi do wyższego przyrostu masy mięśniowej. Powodem ma być różna prędkość trawienia . Białko serwatki , w porównaniu z białkiem soi, ale szczególnie białkiem kazeiny, zostaje szybciej strawione i dlatego stoi szybciej do dyspozycji w procesie wzrostu muskulatury. Następna pozytywna zaleta to wysoka zawartość L-leucyny, która ma pobudzające działanie na powstawanie białka mięśni. Zostaje IZOLAT spożyty bezpośrednio po treningu, mogą być przebiegające procesy metaboliczne lepiej wykorzystane i przyśpieszone. Do tego należy szybsza faza odpoczynku, lepsze wchłanianie aminokwasów w muskulaturze , szybkie naprawy we włóknach mięśniowych i skuteczniejsza odnowa muskulatury.
WYMIANA JONOWA OCZYSZCZA BIAŁKO SERWATKI: PROCES WYMIANY JONOW:
Ta bardzo skomplikowana metoda produkcji jest decydująca dla wysokiej zawartości istotnych aminokwasów, które są dostępne bez uszkodzeń przez proces wymiany jonów.. Zawartość białka w Izolacie leży do 95%. Whey Isolate są lepiej dostępne dla organizmu jak hydroizolaty, w których są zawarte jeszcze mniejsze segmenty białek. , w przeciwieństwie do pojedyńczych składników. W przebiegu procesu wymiany jonowej (elekroniczna filtracja w przeciwieństwie do mechanicznej) mogą być główne komponenty białek serwatki izolowane i odfiltrowane. Do nich należą: β-LACTOGLOBULINA, -główny składnik białek serwatki (około 55%) , α-LACTALBUMINA (około 25%), IMMUNGLOBULINA ( około 15%) i BOVIN SERUMALBUMINA ( około 5%). β-LACTOGLOBULINA wyróżnia się przez szczególnie wysoką zawartość rozgałęzionych aminokwasów (BCAA),gdy , α-LACTALBUMINA zawiera bardzo dużo tryptofanu.
Marka: | PowerBar |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Proszek |
Cel treningu: | Budowanie mięśni, Wytrzymałość |
Czas zastosowania: | Przed sportem, Po treningu |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.