ZIRP Insects Mieszanka pieczywa zbożowego

Bez sztucznych aromatów

  • Gotowa mieszanka do pieczenia
  • Ok. 1 bochenka chleba
  • Szybkie przygotowanie
  • 37,99 zł (6,13 zł / 100 g)

włącznie z kwotą VAT 8% z doliczeniem kosztów dostawy

Dostępny

Przewidywany termin dostawy: piątek, 12 marca
Zamów do dnia: poniedziałek, do godz. 12:30.

  • ZIRP Insects Placki owsiane - mieszanka
  • ZIRP Insects Naleśniki - mieszanka
  • ZIRP Insects Falafel - mieszanka
  • ZIRP Insects Brownie - mieszanka do pieczenia
  • ZIRP Insects Mieszanka pieczywa zbożowego
  • ZIRP Insects Mieszanka risotto z burakami
  • ZIRP Insects Kremowa zupa borowikowa

zawartość: 620 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: ZI-705, Zawartość: 620 g

EAN: 9120087047055

  • Gotowa mieszanka do pieczenia
  • Ok. 1 bochenka chleba
  • Szybkie przygotowanie

VitalAbo sklep internetowy Polska  oferuje następujące korzyści:VitalAbo sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Darmowa wysyłka
    do Polska
    od 170,00 zł
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowa
    wysyłka zwrotna
  • Za pobraniem
  • Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Mieszanka do pieczenia została stworzona z wielką starannością. Z wysokiej jakości składników w mgnieniu oka powstaje smaczny bochenek chleba. Mieszanka nie zawiera żadnych aromatów, wzmacniaczy smaku ani konserwantów. Idealna na co dzień.

Dodatkowo potrzebujesz:

  • woda
  • miarka
  • forma do chleba

Przygotowanie:

  1. Dla 1 bochenka chleba: wymieszać 320 ml letniej wody z mieszanką do pieczenia i energicznie ugniatać przez ok. 5 minut.
  2. Bochenek chleba zaleca się umieścić w koszyku do wyrastania ciasta lub formie, bułeczki rozłożyć na blasze do pieczenia, bez względu na kształt.
  3. Ciasto powinno rosnąć w ciepłym miejscu przez ok. 1 godzinę.
  4. Piec rozgrzać do 220°C, grzałka górna / dolna.
  5. Następnie naciąć ciasto ostrym nożem i piec przez 35-40 minut.
  6. Przed pokrojeniem poczekaj, aż chleb ostygnie.

Wskazówka:

Bochenek lekko zwilżyć rękami i posypać pestkami dyni lub słonecznika.

Uwaga:

Jeśli jesteś uczulony na roztocza kurzu domowego, skorupiaki i mięczaki, nie powinieneś spożywać owadów.

Marka: ZIRP Insects
Kategorie: Mieszanka do pieczenia

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 100 g
Zawartość energetyczna / spalania1599 / 382 kj / kcal
tłuszcz11 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe1,6 g
węglowodany53 g
  w tym cukier4,4 g
białko15 g
sól1,7 g

Składniki

  • mąka żytnia
  • mąka pszenna
  • mąka orkiszowa
  • nasiona słonecznika
  • sezam
  • 4,8% mącznik w proszku (Tenebrio Molitor)
  • płatki owsiane
  • siemię lniane
  • nasiona konopii [1]
  • zaczyn
    • mąka żytnia
    • żytni zakwas
      • mąka żytnia
      • woda
      • Kultury starterowe
  • kwas mlekowy [2]
  • sól
  • cukier buraczany
  • suche drożdże
  1. proszek
  2. zakwaszacz

Informacje o owadach jako pokarmie

Oceń produkt