Alnatura Bio mąka sojowa, 300 g
Wszechstronna alternatywa mąki pszennej
11,99 zł
(39,97 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Delikatny smak własny
- Właściwości wiążące
- Wegańska, bezglutenowa, bogata w białko
- Bio - certyfikowany
- Wegańskie
- Wegetariańskie
Nr art.: XPI-MM-205518, Zawartość: 300 g, EAN: 4104420181489
Opis
Ta mąka sojowa z europejskich, ekologicznych ziaren soi jest naturalnie bezglutenowa i wszechstronna; dzięki tradycyjnej produkcji oryginalny smak pozostaje subtelny: ziarna soi są delikatnie podgrzewane, kruszone i drobno zmielone. Dzięki swoim właściwościom wiążącym mąką można zastąpić składnik „jajko”, a podczas pieczenia zastępuje od 20 do 30 procent konwencjonalnej mąki zbożowej. Wyróżnia się również jako pożywne źródło białka i błonnika - idealna dla smakoszy ceniących zdrowe odżywianie!
Marka: | Alnatura |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Produkty spożywcze |
Sposób odżywiania: | Wegańskie, Wegetariańskie |
Właściwości: | Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie, Mniej plastiku |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
- 100% tostowana mąka sojowa [1]
- z kontrolowanych ekologicznych upraw
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, orzechów, sezamu i łubinu.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 1687 / 403 kj / kcal |
tłuszcz | 21 g |
w tym tłuszcze nasycone | 2,6 g |
węglowodany | 3,1 g |
w tym cukier | 3,1 g |
białko | 41 g |
błonnik | 19 g |
sól | 0,01 g |