KoRo Cukier daktylowy bio, 1 kg
Nuta egzotyki
62,00 zł
(62,00 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Słodzik z całych daktyli
- Idealny do gotowania i pieczenia
- Z błonnikiem
- Bio - certyfikowany
Nr art.: XPI-KR-ZUCKER_009, Zawartość: 1 Kilo, EAN: 4260654787412
Opis
Cukier daktylowy KoRo jest wytwarzany z daktyli Deglet Nour i nadaje słodyczom wspaniałej nuty. Delikatna słodycz cukru daktylowego z lekkim miodem i nutą karmelu jest idealna do dodania odrobiny egzotycznego smaku podczas gotowania lub pieczenia.
Cukier daktylowy ma również tę zaletę, że jest kompletnym pokarmem, ponieważ jest wytwarzany bezpośrednio z całych mielonych daktyli, ma aż 11 g błonnika na 100 g.
Uwaga:
Niestety cukier daktylowy nie nadaje się do kawy i herbaty, ponieważ nie jest rozpuszczalny w wodzie. Dzięki temu jest jeszcze lepszy do gotowania i pieczenia.
Marka: | KoRo |
---|---|
Postać farmaceutyczna: | Przekąski - słodziki - musli |
Właściwości: | Bio - certyfikowany |
Nie wolno przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Składniki
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza | na 100 g |
---|---|
zawartość energetyczna | 1478 / 353 kj / kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym tłuszcze nasycone | 0 g |
węglowodany | 80 g |
w tym cukier | 74 g |
białko | 2,7 g |
błonnik | 11 g |
sól | 0,02 g |