Raab Vitalfood Organiczny proszek z topinamburu

Bogate w błonnik

  • Z inuliną
  • Orzechowy smak
  • Z propozycją przepisu
  • Bio - certyfikowany
    Bio - certyfikowany
  • Wegańskie
    Wegańskie
  • Wegetariańskie
    Wegetariańskie
  • Bezglutenowe
    Bezglutenowe
  • Bez laktozy
    Bez laktozy
  • 46,99 zł (31,33 zł / 100 g)
  • od 2 tylko 42,64 zł / sztuka -9%

włącznie z kwotą VAT 23% z doliczeniem kosztów dostawy

W magazynie

Przewidywany termin dostawy: poniedziałek, 02 listopada
Zamów do dnia: wtorek, do godz. 12:30.

zawartość: 150 g

Na moją listę życzeń

Nr art.: RV-3708, Zawartość: 150 g

EAN: 4019839837080

  • Z inuliną
  • Orzechowy smak
  • Z propozycją przepisu
  • Bio - certyfikowany
    Bio - certyfikowany
  • Wegańskie
    Wegańskie
  • Wegetariańskie
    Wegetariańskie
  • Bezglutenowe
    Bezglutenowe
  • Bez laktozy
    Bez laktozy

VitalAbo sklep internetowy Polska  oferuje następujące korzyści:VitalAbo sklep internetowy Polska oferuje następujące korzyści:

  • Bezpłatna dostawa do Polska od 170,00 zł *
  • Najbliższy możliwy termin dostawy DPD, UPS Standard, DHL Express lub UPS Express
  • Po wysłaniu otrzymasz paczkę w ciągu 2 - 5 dni roboczych (DPD, tylko na dostępne produkty)
  • Darmowy zwrot
  • Za pobraniem
  • Przedpłata
  • Paypal
  • Mastercard
  • VISA
  • American Express
  • Diners Club
  • JCB
  • MAESTRO

Opis

Topinambur - słonecznik bulwiasty - jest starą kulturalną rośliną Indian i jest znany w Europie od około 300 lat. Korzeń tej bulwy był uważany w XIX wieku za podstawę odżywiania. Ze względu na jej pokrewieństwo ze słonecznikiem , zwany jest " bulwą słoneczną". Bardzo przyjemnie, lekko orzechowo smakująca bulwa zawiera w 40% inulinę, zdolny do pęcznienia węglowodan, który jest niestrawialny. Inulina jest traktowana przez wiele roślin jako rezerwa . W przeciwieństwie do skrobi zawiera inulina wiele jednostek fruktozy , który w razie potrzeby może być dostawcą energii dla rośliny.

Sposób użycia: 2-3 łyżeczki dziennie. Proszek może być wymieszany w produktach mlecznych i sosem sałatkowym albo użyty jako dodatek do ciasta.

Sugestywna recepta - pasta na chleb z topinamburem

Czas przygotowania: 5 min.
Stopień trudności: łatwe

Składniki
dla 2 osób:

  • 3 łyżki musu migdałowego
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka bio proszku topinambur firmy Raab
  • 1 łyżka kakao
  • ewentualnie 1 łyżeczki proszku wanilii

Jak to zrobić

Mus migdałowy wymieszać z olejem słonecznikowym, dodać proszek słonecznika bulwiastego i kakao. Ewentualnie dla smaku wanilię. Gotowe!
Wskazówka: Kwaśno - słodki smak topinambur daje lepszy smak dla smoothie.

Marka: Raab Vitalfood
Alergeny: Bezglutenowe, Bez laktozy
Właściwości: Bio - certyfikowany, Wegańskie, Wegetariańskie
Postać farmaceutyczna: Proszek

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza na 12 g
Zawartość energetyczna / spalania27,2 / 6,5 kj / kcal
tłuszcz0,1 g
  w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g
węglowodany0,6 g
  w tym cukier0 g
białko0,9 g
sól0 g

Zawartość

Zawartość na 12 g
inulina6 g

Składniki

  • 100% słonecznik bulwiasty w proszku [1]
  1. z kontrolowanych upraw ekologicznych

Oceń produkt

4,8 z 5 gwiazdek
4 (80%)
1 (20%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

5 ocen

Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 5 recenzje w innym języku.