SOJALL Pro Natura - skiełkowana, fermentowana żywność ekologiczna premium

SOJALL Pro Natura - skiełkowana, fermentowana żywność ekologiczna premium

Austriacka firma rodzinna SOJALL Pro Natura działa od 30 lat na zasadzie „pracy z naturą”. Firma oferuje szeroką gamę produktów, od skiełkowanej i fermentowanej żywności premium w jakości organicznej po produkty do pielęgnacji skóry i higieny z naturalnymi solankami, ziołami i olejkami.

Skiełkowane, fermentowane produkty spożywcze wykonane z wysokiej jakości składników

Skiełkowanie i fermentacja żywności udoskonala produkty, ponieważ dopiero podczas tego procesu uwalnianych jest wielu składników odżywczych. Oznacza to, że produkty SOJALL w przeciwieństwie do większości innych suplementów diety, nie składają się wyłącznie z pojedynczych, wysokodawkowych składników odżywczych. Co więcej zawierają szeroki zakres witamin, enzymów, aminokwasów, pierwiastków śladowych, przeciwutleniaczy, minerałów, fitochemikaliów...

Gdy firma rozpoczęła działalność, główny nacisk kładziono na skiełkowanie i fermentację. Oferowano indywidualne mieszanki z lokalnymi zbożami i soją dla wsparcie serca, skóry, włosów, kości i jelit. Opinie klientów były bardzo pozytywne, dlatego stopniowo zwiększano zakres. Dla firmy szczególnie ważne jest, przy wyborze składników produktów, by surowce były całkowicie naturalne. Jak podaje firma, nie stosuje się ekstraktów lub izolowanych, zdenaturowanych składników odżywczych.

Korzyści ze skiełkowania i fermentacji

Obecnie techniki przetwarzania żywności metodą skiełkowania i fermentacji są rzadko stosowane, pomimo wielu zalet. Procesy te zwiększają zawartość składników odżywczych w żywności; wyraźnie kontrastują z gotowaniem, zamrażaniem lub gotowaniem na parze, gdzie zawartość jest zmniejszana.

  • Szczególną uwagę zwraca się na najwyższą możliwą zwartość składników odżywczych. Optymalny moment, który jest różny dla każdego ziarna, ma kluczowe znaczenie. Firma ma doświadczenie w osiąganiu dokładnie tego momentu.
  • Ze względu na wysoką zwartość składników odżywczych, wystarczające jest mała dzienna dawka produktów SOJALL.
  • Ze względu na dziesięciolecia doświadczenia, produkty są bardzo bezpieczne; zwraca się szczególną uwagę na wysoką higienę i długą przydatność do spożycia.
  • Produkty mają jakość surowego jedzenia, ponieważ są starannie produkowane.
  • Ze względu na skiełkowanie i fermentację oraz wynikające z tego procesy, produkty mają wysoką biodostępność.
  • Indeks glikemiczny zbóż pełnoziarnistych zmniejsza się nawet o 90% podczas skiełkowania i fermentacji.
  • Biodostępność białka roślinnego jest ulepszona - co jest szczególnie interesujące dla wegetarian i entuzjastów sportu.

Gwarancja naturalności

Wiele skiełkowanych produktów na rynku zawiera wyjątkowo duże ilości witamin i minerałów. Często osiąga się to poprzez sztuczne dodawanie tych substancji; istnieją różne metody sztucznego zwiększania zawartości składników odżywczych. SOJALL nie stosuje żadnej z tych metod, ale opiera się na dziesięcioleciach swojego doświadczenia. Wartości odżywcze produktów są osiągane w naturalny sposób.

Produkty SOJALL - proste i smaczne

Wszystkie mieszanki SOJALL mają przyjemny smak i można je w łatwy sposób codziennie przyjmować dzięki niewielkim dawkom. Ekologiczna żywność premium celowo nie jest napełniana w kapsułki, dzięki temu cenne składniki aktywne mogą być wchłaniane już przez błonę śluzową jamy ustnej. Najłatwiej jest mieszać produkty z jogurtem, smoothie, napojami czy musli.

Tutaj znajdziesz ofertę SOJALL Pro Natura w Vitalabo.