Przepis: pyszne gofry kakaowe

Przepis: pyszne gofry kakaowe

Wiele osób, które chcą zachować formę, w dużej mierze żegna się z cukrem. Ale wtedy często odnosi się wrażenie, że przyjemność z jednego deseru może negować postęp miesięcy. Ale to, że poświęciłeś swoje ulubione słodycze w imię dobrej formy, nie oznacza, że musisz zrezygnować z dobrego smaku - takiego jak pyszny smak kakao.

Przepis na pyszne gofry o smaku kakaowym. Zawiera jajka i mus jabłkowy, aby zrównoważyć stosunek białka do węglowodanów, a także mąkę z tapioki, dzięki czemu nie zawiera glutenu. Możesz delektować się nim z czystym sumieniem.

Składniki na trzy porcje

  • 180 g musu jabłkowego (niesłodzonego)
  • 4 jajka
  • 3 miarki kakao PowerBar Deluxe Protein o smaku kakao
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka mąki z tapioki
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

  1. Rozgrzej gofrownicę.
  2. Wymieszaj jajka, mus jabłkowy, olej kokosowy i ekstrakt waniliowy.
  3. Wymieszaj mąkę tapioki, proszek białkowy, proszek do pieczenia, cynamon i sól w osobnej misce.
  4. Teraz powoli dodaj suche składniki do wilgotnych i dobrze wymieszaj.
  5. Nasmaruj gofrownicę i wypełnij ją ciastem.
  6. Pozostaw gofry w gofrownicy, aż będą kruche, i powtórz proces z resztą ciasta.
  7. Podawaj z greckim jogurtem, owocami ...
  8. Delektuj się.

Wartości odżywcze

  • Kcal: 425
  • Tłuszcz: 16 g
  • Węglowodany: 37 g
  • Białko: 33 g